yandex

Ticaret Bakanlığı ortaya çıkardı! 358 lüks aracın ithalatında "sahte fatura" usulsüzlüğü

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 31.01.2024 - 12:48, Güncelleme: 31.01.2024 - 12:48 1144+ kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı ortaya çıkardı! 358 lüks aracın ithalatında "sahte fatura" usulsüzlüğü

Bakanlık, 530 milyon lira değerinde 358 lüks aracın ithalatında sahte fatura usulsüzlüğüne ilişkin işlem ve eylemleri yapan firma ve kişiler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ticaret Bakanlığı, cumhuriyet savcılığına 530 milyon lira değerinde 358 lüks aracın sahte faturalarla ithalatının tespit edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. SAHTE FATURAYLA 358 LÜKS ARAÇ İTHAL ETTİLER Bakanlığın açıklamasında, paralel ithalat (grey market) yoluyla yapılan lüks araç ithalatlarında, piyasada haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla gerçeğe aykırı belgelerle gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin işlem yapıldığı bildirildi. Ticaret Bakanlığı'nın paralel ithalat (grey market) yapan firmalara karşı inceleme ve soruşturmaları devam ediyor. Bakanlık müfettişleri, yaptıkları incelemelerde, firmalar tarafından gerçekleştirilen muhtelif marka/model lüks araç ithalatlarında, düşük kıymetli sahte/çifte faturalar ve sahte A.TR dolaşım belgeleri kullanılarak 358 lüks aracın ülkeye sokulduğunu tespit etti. Soruşturma raporlarıyla bahsedilen işlem ve eylemleri yapan firma ve kişiler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Sahtecilikle ülkeye sokulan lüks araçlara el konulması ve müsaderesi talep edildi. Sahteciliğin sebep olduğu yaklaşık 530 milyon lira tutarındaki kamu zararının ilgili firmalardan tahsili yoluna gidildi. Açıklamada, Bakanlığın lüks otomobil ithalatlarındaki ihlallerin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, yapılan usulsüzlükler ile haksız rekabet oluşturan eylemlerin engellenmesi amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdüreceği vurgulanırken, kamu maliyesinin haklarının korunması ve gümrük mevzuatına uygun şekilde işlem yapılması için gerekli tüm tedbirlerinde alınmaya kararlılıkla devam edileceğinin altı çizildi.
Bakanlık, 530 milyon lira değerinde 358 lüks aracın ithalatında sahte fatura usulsüzlüğüne ilişkin işlem ve eylemleri yapan firma ve kişiler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ticaret Bakanlığı, cumhuriyet savcılığına 530 milyon lira değerinde 358 lüks aracın sahte faturalarla ithalatının tespit edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

SAHTE FATURAYLA 358 LÜKS ARAÇ İTHAL ETTİLER

Bakanlığın açıklamasında, paralel ithalat (grey market) yoluyla yapılan lüks araç ithalatlarında, piyasada haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla gerçeğe aykırı belgelerle gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin işlem yapıldığı bildirildi. Ticaret Bakanlığı'nın paralel ithalat (grey market) yapan firmalara karşı inceleme ve soruşturmaları devam ediyor.

Bakanlık müfettişleri, yaptıkları incelemelerde, firmalar tarafından gerçekleştirilen muhtelif marka/model lüks araç ithalatlarında, düşük kıymetli sahte/çifte faturalar ve sahte A.TR dolaşım belgeleri kullanılarak 358 lüks aracın ülkeye sokulduğunu tespit etti.

Soruşturma raporlarıyla bahsedilen işlem ve eylemleri yapan firma ve kişiler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Sahtecilikle ülkeye sokulan lüks araçlara el konulması ve müsaderesi talep edildi.

Sahteciliğin sebep olduğu yaklaşık 530 milyon lira tutarındaki kamu zararının ilgili firmalardan tahsili yoluna gidildi.

Açıklamada, Bakanlığın lüks otomobil ithalatlarındaki ihlallerin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, yapılan usulsüzlükler ile haksız rekabet oluşturan eylemlerin engellenmesi amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdüreceği vurgulanırken, kamu maliyesinin haklarının korunması ve gümrük mevzuatına uygun şekilde işlem yapılması için gerekli tüm tedbirlerinde alınmaya kararlılıkla devam edileceğinin altı çizildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.