yandex

İsrail’i tanımaktan vazgeçin!

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2628+ kez okundu.
 

İsrail’i tanımaktan vazgeçin!

Hamas Hareketi Sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ırkçı ve radikal siyasetine karşı Kudüs İntifadası’nın dozunu artırma çağrısı yaptı. İsrail’in parlamentosunda kabul edilen ve işgalci ülkenin Kudüs’ten çekilmesini zorlaştıran yasanın İsrail’in kutsal kente ve buradaki Filistinlilere yönelik tacizler dizisinin bir örneği olduğunu kaydeden Berhum, “Bu adımlar, Siyonist yapının ırkçı ve radikal Yahudi devletini ilan etmesi için bir hazırlıktır. ABD Devlet Başkanı Trump’ın kararının sonucu olan bu devlet, Filistin halkı ve tüm bölge için tehdittir” ifadelerini kullandı. Berhum, uluslararası toplumun İsrail’in suçları karşısında sessiz kalmasını kınayarak, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’tan Oslo Anlaşması’nı ve İsrail’le güvenlik iş birliğini sonlandırmasını, artık bu ülkeyi tanımamasını talep etti. Sözcü Berhum, Siyonist İsrail ve emperyalist ABD politikalarına karşı bölgesel ve uluslararası desteğin artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.   İşgal altındaki Kudüs’ten çekilmeyi onaylamak için en az üçte iki çoğunluk aranması şartını getiren yasa, İsrail parlamentosu Knesset’te dün kabul edildi. Buna göre 120 sandalyeli parlamentoda işgal altındaki Kudüs’ün herhangi bir kısmından çekilmeyi onaylamak için en az 80 oy gerekecek. Knesset’te daha önce bu yönde bir karar alabilmek için salt çoğunluk yeterliydi. İKİ YOL VAR, İSRAİL İLE BARIŞI VE NORMALLEŞMEYİ BİTİRMEK Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de, ABD’nin Kudüs kararıyla mücadele için İsrail ile çözüm ve normalleşme sürecinin sona erdirilmesi ve intifadanın etkinleştirilmesi çağrısı yaptı. ABD’nin amacına ulaşmasını engelleyecek şekilde koordinasyon konusunda bir adım ileri gitmek, ABD’nin bölgedeki siyasetinden zarar gören ve Filistinlilerin haklarını destekleyecek uluslararası tarafların tutumlarından yardım almak gerektiğini ifade eden Heniyye, “İsrail ve ABD’nin kararları bizim iki siyasi yolda hareket etmemizi gerektiriyor. Birincisi barış sürecine güvenmemek hatta onu sona erdirmek, ikincisi ise İsrail ile normalleşme şekillerini bitirmek, İsrail’in tüm hareket sahasını kapatarak Filistin’in tamamının muhafazasının sağlanması, yaptığı ahmaklığın bedelini ödetmeye çalışmak ve Filistin uzlaşısının acil bir şekilde gerçekleşmesi” dedi. Heniyye, “İsrail’in stratejisine karşı, İsrail ve ABD’nin kararlarının geçersiz kalmasını ve Filistin davasını ulusal kurtuluş projesi olarak tekrar gözden geçirmeyi sağlayacak kapsamlı bir stratejiye dikkati çekiyoruz” diye konuştu.   Kaynak:milligazete.com.tr

Hamas Hareketi Sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ırkçı ve radikal siyasetine karşı Kudüs İntifadası’nın dozunu artırma çağrısı yaptı. İsrail’in parlamentosunda kabul edilen ve işgalci ülkenin Kudüs’ten çekilmesini zorlaştıran yasanın İsrail’in kutsal kente ve buradaki Filistinlilere yönelik tacizler dizisinin bir örneği olduğunu kaydeden Berhum, “Bu adımlar, Siyonist yapının ırkçı ve radikal Yahudi devletini ilan etmesi için bir hazırlıktır. ABD Devlet Başkanı Trump’ın kararının sonucu olan bu devlet, Filistin halkı ve tüm bölge için tehdittir” ifadelerini kullandı.

Berhum, uluslararası toplumun İsrail’in suçları karşısında sessiz kalmasını kınayarak, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’tan Oslo Anlaşması’nı ve İsrail’le güvenlik iş birliğini sonlandırmasını, artık bu ülkeyi tanımamasını talep etti. Sözcü Berhum, Siyonist İsrail ve emperyalist ABD politikalarına karşı bölgesel ve uluslararası desteğin artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.

 

İşgal altındaki Kudüs’ten çekilmeyi onaylamak için en az üçte iki çoğunluk aranması şartını getiren yasa, İsrail parlamentosu Knesset’te dün kabul edildi. Buna göre 120 sandalyeli parlamentoda işgal altındaki Kudüs’ün herhangi bir kısmından çekilmeyi onaylamak için en az 80 oy gerekecek. Knesset’te daha önce bu yönde bir karar alabilmek için salt çoğunluk yeterliydi.

İKİ YOL VAR, İSRAİL İLE BARIŞI VE NORMALLEŞMEYİ BİTİRMEK

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de, ABD’nin Kudüs kararıyla mücadele için İsrail ile çözüm ve normalleşme sürecinin sona erdirilmesi ve intifadanın etkinleştirilmesi çağrısı yaptı.

ABD’nin amacına ulaşmasını engelleyecek şekilde koordinasyon konusunda bir adım ileri gitmek, ABD’nin bölgedeki siyasetinden zarar gören ve Filistinlilerin haklarını destekleyecek uluslararası tarafların tutumlarından yardım almak gerektiğini ifade eden Heniyye, “İsrail ve ABD’nin kararları bizim iki siyasi yolda hareket etmemizi gerektiriyor. Birincisi barış sürecine güvenmemek hatta onu sona erdirmek, ikincisi ise İsrail ile normalleşme şekillerini bitirmek, İsrail’in tüm hareket sahasını kapatarak Filistin’in tamamının muhafazasının sağlanması, yaptığı ahmaklığın bedelini ödetmeye çalışmak ve Filistin uzlaşısının acil bir şekilde gerçekleşmesi” dedi. Heniyye, “İsrail’in stratejisine karşı, İsrail ve ABD’nin kararlarının geçersiz kalmasını ve Filistin davasını ulusal kurtuluş projesi olarak tekrar gözden geçirmeyi sağlayacak kapsamlı bir stratejiye dikkati çekiyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak:milligazete.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.