yandex

Amerikan medyası duyurdu: İsrail, Hizbullahʹa saldırı hazırlığında

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3788+ kez okundu.
 

Amerikan medyası duyurdu: İsrail, Hizbullahʹa saldırı hazırlığında

Siyonist İsrail Rejimi'nin işgal altında tuttuğu Golan tepelerinden doğuya ilerleyerek, Suriye içlerine doğru bir kara harekatı başlatacağı iddia edildi. İstihbarat haberleriyle dikkati çeken ve ana akım medyanın önem atfettiği Amerikan "Intercept" isimli haber sitesinin aktardığına göre, İsrail Suriye topraklarında en az 40 kilometre derinliğinde bir "güvenli bölge" açmayı hedefliyor. Habere göre, harekat ile Esad yönetiminin yanında savaşan Lübnan Hizbullah'ı ve İran destekli güçlerin Hama şehrine kadar geriletilmesi hedefleniyor. Haberde rejim karşıtı bazı muhalif gruplardan da destek alınacağı belirtilirken işgalci İsrail ordusunun, Suriye topraklarında üç aşamada "güvenli bölge" oluşturmayı hedeflediği kaydedildi. Ntv'nin aktardığına göre Amerikalı dış politika uzmanları söz konusu planı "Bu hamle İsrail'in Golan tepelerindeki varlığını da kalıcı hale getirecek" ifadeleriyle yorumladı.     Kaynak:milligazete.com

Siyonist İsrail Rejimi'nin işgal altında tuttuğu Golan tepelerinden doğuya ilerleyerek, Suriye içlerine doğru bir kara harekatı başlatacağı iddia edildi.

İstihbarat haberleriyle dikkati çeken ve ana akım medyanın önem atfettiği Amerikan "Intercept" isimli haber sitesinin aktardığına göre, İsrail Suriye topraklarında en az 40 kilometre derinliğinde bir "güvenli bölge" açmayı hedefliyor.

Habere göre, harekat ile Esad yönetiminin yanında savaşan Lübnan Hizbullah'ı ve İran destekli güçlerin Hama şehrine kadar geriletilmesi hedefleniyor.

Haberde rejim karşıtı bazı muhalif gruplardan da destek alınacağı belirtilirken işgalci İsrail ordusunun, Suriye topraklarında üç aşamada "güvenli bölge" oluşturmayı hedeflediği kaydedildi.

Ntv'nin aktardığına göre Amerikalı dış politika uzmanları söz konusu planı "Bu hamle İsrail'in Golan tepelerindeki varlığını da kalıcı hale getirecek" ifadeleriyle yorumladı.

 

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.