yandex

Konum tehlikeli!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2338+ kez okundu.
 

Konum tehlikeli!

Cep telefonu ve sosyal medya kullanımı askerlerimizi tehlikeye atıyor... Mehmetçik'e sosyal medya uyarısı... Cep telefonu ve sosyal medya kullanımı birçok alanda tehlike saçıyor. Silahlı kuvvetlerimize mensup askerlerin operasyon bölgelerinde telefon ve sosyal medyayı aktif olarak kullanması tehlikeye neden oluyor. Ülkemizin huzuru için içeride ve dışarıda teröristlere bölgeye dar eden Mehmetçiklerimiz, farkında olmadan sosyal medyadan paylaştıkları ‘fotoğraf, konum’ bildirimi ve etiketlerle operasyon bölgelerini belli ediyor. MEHMETÇİK’İN YERİ BELLİ OLUYOR Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan sosyal medya Mehmetçiklerimiz tarafından da etkin kullanılıyor! Fotoğraf ve konum paylaşımında bulunan askerlerimiz bunları dost-düşman ve herkesin görebileceği bir şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Operasyonlara ilişkin gönderiler de paylaşan kahraman Mehmetçiklerimiz, farkında olmadan teröristlere yerlerini belli ediyor. Konum bildirimi üzerinden yapılan paylaşımlar tehlikenin boyutunu daha da yükseltirken, yapılan paylaşımlar üzerinden Mehmetçiklerimizin operasyon harekâtı ve güzergâhı teröristler tarafından öğrenilmesine neden oluyor. Öte yandan, askerlerimizin bölgede çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşması tehlikeye neden oluyor. TSK’YA SOSYAL MEDYA UYARISI Afrin’de PKK’lılara göz açtırmayan kahraman bir Mehmetçik’imiz, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir konum bildirimi ile sosyal medyada tepkilere neden oldu. Vatandaşlardan tepki gören konum paylaşımına, yüzlerce kişi yorum yaparak, askerlerimize uyarılarda bulundu. Askeri operasyonlarda cep telefonu kullanılmamasını isteyen vatandaşlar, TSK’dan buna bir an önce sınırlandırma getirmesini talep etti. KONUM BİLDİRİMİ TEHLİKELİ Suriye sınırında PKK’lı teröristleri temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile birlikte Mehmetçiklerimiz bölgede yüzlerce konum paylaşımında bulundu. Özellikle ‘Afrin’ konumu adı altında yapılan konum belirtmelerin çoğunda Mehmetçiklerimiz yer alırken, PKK’lı teröristlerin bölgede konum paylaşmaması dikkat çekti. ABD DAHA ÖNCE YASAKLAMIŞTI Teröristleri himayesinde bulundurup ve besleyen ABD, daha önce Afganistan’da aldığı bir kararla askerlerinin sosyal medya kullanması ve fotoğraf paylaşmasını yasaklamıştı. Birçok ülke bu konuda ciddi tedbirler alarak, askerlerinin paylaşım yapmasını ayın şekilde yasaklamıştı.   Kaynak:milligazete.com

Cep telefonu ve sosyal medya kullanımı askerlerimizi tehlikeye atıyor... Mehmetçik'e sosyal medya uyarısı... Cep telefonu ve sosyal medya kullanımı birçok alanda tehlike saçıyor. Silahlı kuvvetlerimize mensup askerlerin operasyon bölgelerinde telefon ve sosyal medyayı aktif olarak kullanması tehlikeye neden oluyor. Ülkemizin huzuru için içeride ve dışarıda teröristlere bölgeye dar eden Mehmetçiklerimiz, farkında olmadan sosyal medyadan paylaştıkları ‘fotoğraf, konum’ bildirimi ve etiketlerle operasyon bölgelerini belli ediyor.

MEHMETÇİK’İN YERİ BELLİ OLUYOR

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan sosyal medya Mehmetçiklerimiz tarafından da etkin kullanılıyor! Fotoğraf ve konum paylaşımında bulunan askerlerimiz bunları dost-düşman ve herkesin görebileceği bir şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Operasyonlara ilişkin gönderiler de paylaşan kahraman Mehmetçiklerimiz, farkında olmadan teröristlere yerlerini belli ediyor. Konum bildirimi üzerinden yapılan paylaşımlar tehlikenin boyutunu daha da yükseltirken, yapılan paylaşımlar üzerinden Mehmetçiklerimizin operasyon harekâtı ve güzergâhı teröristler tarafından öğrenilmesine neden oluyor. Öte yandan, askerlerimizin bölgede çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşması tehlikeye neden oluyor.

TSK’YA SOSYAL MEDYA UYARISI

Afrin’de PKK’lılara göz açtırmayan kahraman bir Mehmetçik’imiz, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir konum bildirimi ile sosyal medyada tepkilere neden oldu. Vatandaşlardan tepki gören konum paylaşımına, yüzlerce kişi yorum yaparak, askerlerimize uyarılarda bulundu. Askeri operasyonlarda cep telefonu kullanılmamasını isteyen vatandaşlar, TSK’dan buna bir an önce sınırlandırma getirmesini talep etti.

KONUM BİLDİRİMİ TEHLİKELİ

Suriye sınırında PKK’lı teröristleri temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile birlikte Mehmetçiklerimiz bölgede yüzlerce konum paylaşımında bulundu. Özellikle ‘Afrin’ konumu adı altında yapılan konum belirtmelerin çoğunda Mehmetçiklerimiz yer alırken, PKK’lı teröristlerin bölgede konum paylaşmaması dikkat çekti.

ABD DAHA ÖNCE YASAKLAMIŞTI

Teröristleri himayesinde bulundurup ve besleyen ABD, daha önce Afganistan’da aldığı bir kararla askerlerinin sosyal medya kullanması ve fotoğraf paylaşmasını yasaklamıştı. Birçok ülke bu konuda ciddi tedbirler alarak, askerlerinin paylaşım yapmasını ayın şekilde yasaklamıştı.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.