yandex

Afrinʹde 2 köy daha teröristlerden arındırıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3560+ kez okundu.
 

Afrinʹde 2 köy daha teröristlerden arındırıldı

TSK'nın Afrin’i terör örgütlerinden arındırmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ediyor. Mehmetçik, 6 yıldır teröristlerin işgali altında olan Afrin'in merkezine doğru ilerliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, bugün erken saatlerde düzenlenen operasyonlarda Afrin'in Mağaracık ve Dermeşkanlı köylerini teröristlerden temizledi. Harekatta kurtarılan alanın büyüklüğü bin 100 kilometrekareyi aştı ve şu ana kadar 3393 terörist etkisiz hale getirildi. Dün gerçekleştirilen operasyonlarda da 12 köy terör örgütünden kurtarılmıştı. Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor. Kaynak: AA, TRTHaber    

TSK'nın Afrin’i terör örgütlerinden arındırmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ediyor. Mehmetçik, 6 yıldır teröristlerin işgali altında olan Afrin'in merkezine doğru ilerliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, bugün erken saatlerde düzenlenen operasyonlarda Afrin'in Mağaracık ve Dermeşkanlı köylerini teröristlerden temizledi.

Harekatta kurtarılan alanın büyüklüğü bin 100 kilometrekareyi aştı ve şu ana kadar 3393 terörist etkisiz hale getirildi.

Dün gerçekleştirilen operasyonlarda da 12 köy terör örgütünden kurtarılmıştı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

Kaynak: AA, TRTHaber

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.