yandex

Fransa, Google ve Appleʹa dava açacak

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3627+ kez okundu.
 

Fransa, Google ve Appleʹa dava açacak

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, RTL radyosunun programına katılarak, Google ve Apple'ın Fransa'daki şirketlere haksız davrandığını savundu. Le Maire, pazardaki konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Google ve Apple'e dava açacağını açıkladı. Le Maire, iki dev şirketin birkaç milyon euro değerinde ceza alabileceğini savunarak, bu yılın sonuna kadar Google, Apple, Facebook ve Amazon gibi internet devlerine yönelik vergilendirilme kararı alınmasını ve 2019 yılından itibaren bunun uygulanmasını istediğini belirtti. Le Maire, geçen yıl aralık ayında pazardaki konumu sayesinde Fransız rakiplerine ticari baskı uyguladığını gerekçe göstererek, Amerikan e-ticaret şirketi Amazon’a dava açmıştı. Kaynak: AA

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, RTL radyosunun programına katılarak, Google ve Apple'ın Fransa'daki şirketlere haksız davrandığını savundu. Le Maire, pazardaki konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Google ve Apple'e dava açacağını açıkladı.

Le Maire, iki dev şirketin birkaç milyon euro değerinde ceza alabileceğini savunarak, bu yılın sonuna kadar Google, Apple, Facebook ve Amazon gibi internet devlerine yönelik vergilendirilme kararı alınmasını ve 2019 yılından itibaren bunun uygulanmasını istediğini belirtti.

Le Maire, geçen yıl aralık ayında pazardaki konumu sayesinde Fransız rakiplerine ticari baskı uyguladığını gerekçe göstererek, Amerikan e-ticaret şirketi Amazon’a dava açmıştı.

Kaynak: AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.