yandex

Kuzey ve Güney Kore zirvesi için tarih belli oldu

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2676+ kez okundu.
 

Kuzey ve Güney Kore zirvesi için tarih belli oldu

Kuzey Koreli meslektaşlarıyla üst düzey görüşmelerde bulunan Güney Koreli hükümet yetkilileri, "Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile ülke sınırındaki Panmunjeom ortak güvenlik bölgesinde bir araya gelecekler" açıklamasında bulundu. Kore zirvesinde gündemin bölgedeki askeri gerilimin azaltılması ve nükleerden arındırılması olacağı tahmin ediliyor. Güney ve Kuzey Kore, nisan sonunda liderlerinin katılacağı bir zirve gerçekleştirme konusunda anlaşmıştı. Kuzey Kore yönetimi, Güney Kore'ye karşı nükleer silah kullanmamayı, ABD ile anlaşılırsa nükleer ve füze denemelerini durdurmaya söz vermişti. İki ülke ayrıca liderler arasında istişareleri gerçekleştirmek ve askeri gerilimi düşürmek için özel hat kurulmasına da karar verdi. Chung, ziyaret sırasında 4 kişilik heyetle Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmüştü.  Kaynak: Reuters

Kuzey Koreli meslektaşlarıyla üst düzey görüşmelerde bulunan Güney Koreli hükümet yetkilileri, "Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile ülke sınırındaki Panmunjeom ortak güvenlik bölgesinde bir araya gelecekler" açıklamasında bulundu.

Kore zirvesinde gündemin bölgedeki askeri gerilimin azaltılması ve nükleerden arındırılması olacağı tahmin ediliyor.

Güney ve Kuzey Kore, nisan sonunda liderlerinin katılacağı bir zirve gerçekleştirme konusunda anlaşmıştı. Kuzey Kore yönetimi, Güney Kore'ye karşı nükleer silah kullanmamayı, ABD ile anlaşılırsa nükleer ve füze denemelerini durdurmaya söz vermişti.

İki ülke ayrıca liderler arasında istişareleri gerçekleştirmek ve askeri gerilimi düşürmek için özel hat kurulmasına da karar verdi.

Chung, ziyaret sırasında 4 kişilik heyetle Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmüştü. 

Kaynak: Reuters

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.