yandex

Taşeronda son dakika: İkramiye ücretleri ne zaman ödenecek?

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3384+ kez okundu.
 

Taşeronda son dakika: İkramiye ücretleri ne zaman ödenecek?

2018 yılının ilk günlerinde başlayan taşeron işçilerin kadroya geçiş süresi 2 Nisan pazartesi günü sona erdi. Kadroya yaklaşık 900 bin çalışanın geçtiği açıklandı. Kadroya geçen taşeron işçiler ne kadar maaş alacaklarını, ikramiyelerin kaç günlük verileceğini ve promosyon ücreti alabileckeleri hakkında internette araştırıyor. Taşeron çalışanların ne kadar promosyon alacağı ve kaç günlük ikramiye alacaklarına dair soruların yanıtı haberimizde... TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK? Kadroya geçmeden önce asgari ücret alan çalışanların taşerondan kadroya geçişleri tamamlananlara kararname gereği 4C'den 4B'ye geçen çalışanlara yüzde 10 oranında zam yapılacak. Taşerondan kadroya geçen çalışanlara Resmi Gazete'de yer alan tebliğe göre kadroya geçen taşeronun mali ve sosyal hakları toplı iş sözleşmesi sona erene kadar devam edecek. Yeni yapılacak toplu sözleşme ile bu haklar yeniden düzenlenecek. TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR İKRAMİYE ALACAK? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, daha önce taşeron çalışana 52 günlük ikramiye verileceğini açıklamıştı. Devlet kurumlarındaki çalışanlara ilave tediye (ek ikramiye) ücretleri olarak ayda 26 gün olarak hesaplanmaktadır. Ayrıca dini bayramlarda yılda iki kez ikramiye verilmektedir. İkramiye tutarları 26 gün üzerinden hesaplanarak 52 gün olarak çalışanlara verilecek. Bu durumda asgari ücret alan taşeron çalışan 2,433 lira ikramiye almış olacak. Ancak bu ikramiyelerin taşerondan kadroya geçen çalışanlara ne zaman ödeneceği henüz bilinmiyor.   Kaynak:milligazete.com

2018 yılının ilk günlerinde başlayan taşeron işçilerin kadroya geçiş süresi 2 Nisan pazartesi günü sona erdi. Kadroya yaklaşık 900 bin çalışanın geçtiği açıklandı. Kadroya geçen taşeron işçiler ne kadar maaş alacaklarını, ikramiyelerin kaç günlük verileceğini ve promosyon ücreti alabileckeleri hakkında internette araştırıyor. Taşeron çalışanların ne kadar promosyon alacağı ve kaç günlük ikramiye alacaklarına dair soruların yanıtı haberimizde...

TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Kadroya geçmeden önce asgari ücret alan çalışanların taşerondan kadroya geçişleri tamamlananlara kararname gereği 4C'den 4B'ye geçen çalışanlara yüzde 10 oranında zam yapılacak.

Taşerondan kadroya geçen çalışanlara Resmi Gazete'de yer alan tebliğe göre kadroya geçen taşeronun mali ve sosyal hakları toplı iş sözleşmesi sona erene kadar devam edecek. Yeni yapılacak toplu sözleşme ile bu haklar yeniden düzenlenecek.

TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, daha önce taşeron çalışana 52 günlük ikramiye verileceğini açıklamıştı. Devlet kurumlarındaki çalışanlara ilave tediye (ek ikramiye) ücretleri olarak ayda 26 gün olarak hesaplanmaktadır. Ayrıca dini bayramlarda yılda iki kez ikramiye verilmektedir. İkramiye tutarları 26 gün üzerinden hesaplanarak 52 gün olarak çalışanlara verilecek. Bu durumda asgari ücret alan taşeron çalışan 2,433 lira ikramiye almış olacak.

Ancak bu ikramiyelerin taşerondan kadroya geçen çalışanlara ne zaman ödeneceği henüz bilinmiyor.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.