yandex

Prof. Dr. İlber Ortaylı açıkladı: e-Devlet soy ağacında 1854ʹten geriye neden gidilemiyor?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3583+ kez okundu.
 

Prof. Dr. İlber Ortaylı açıkladı: e-Devlet soy ağacında 1854ʹten geriye neden gidilemiyor?

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, e-Devlet soy ağacında neden 1854'ten geriye gidilemediğini açıkladı. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türklerin Serüveni" konulu söyleşide konuştu. Türklerin çok asil bir millet olduğunu ve bunun dünya tarihçileri tarafından her zaman kabul gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Ortaylı, Osmanlı döneminde ele geçirilen topraklarda, insanların dili ve ırkına dokunulmadığı için birçok Avrupa ülkesinin soyunu kaybetmediğini de ifade etti. Tarihçi yazar Prof. Dr. Ortaylı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda yapmış olduğu konuşmada Türk milletinin soyunun asil olduğunu ancak kayıt altına alınmadığını belirterek "Nüfus kayıtlarımızın ne kadar zayıf olduğu son olaylarda görülüyor. Herkese bir şecere çıkarıyorlar. Kimse 1854'ten geri gidemiyor ama bu demek değil ki soysuz bir milletiz. Hayır, sadece kayıt tutmayan bir milletiz. Onun için bu zaaftan faydalanıp, insanların soyları üzerinde konuşanlar hem cahildir hem zihinleri geridir." diye konuştu.   Kaynak:milligazete.com

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, e-Devlet soy ağacında neden 1854'ten geriye gidilemediğini açıkladı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türklerin Serüveni" konulu söyleşide konuştu.

Türklerin çok asil bir millet olduğunu ve bunun dünya tarihçileri tarafından her zaman kabul gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Ortaylı, Osmanlı döneminde ele geçirilen topraklarda, insanların dili ve ırkına dokunulmadığı için birçok Avrupa ülkesinin soyunu kaybetmediğini de ifade etti.

Tarihçi yazar Prof. Dr. Ortaylı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda yapmış olduğu konuşmada Türk milletinin soyunun asil olduğunu ancak kayıt altına alınmadığını belirterek "Nüfus kayıtlarımızın ne kadar zayıf olduğu son olaylarda görülüyor. Herkese bir şecere çıkarıyorlar. Kimse 1854'ten geri gidemiyor ama bu demek değil ki soysuz bir milletiz. Hayır, sadece kayıt tutmayan bir milletiz. Onun için bu zaaftan faydalanıp, insanların soyları üzerinde konuşanlar hem cahildir hem zihinleri geridir." diye konuştu.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.