yandex

Türkiyeʹde 4.9 Milyon Ekmek İsraf Oluyor

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 5133+ kez okundu.
 

Türkiyeʹde 4.9 Milyon Ekmek İsraf Oluyor

Türkiye'de 4.9 milyon ekmek israf oluyor Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, Türkiye'de yılda 4.9 milyon ekmeğin, dünyada ise 37 milyon ekmeğin israf edildiğini belirtti. Şireli, Dünya'da 750-800 milyon aç insan var. Attığınız bir gıdanın, başkasının karnını doyurabileceğini düşünmek önemli bir noktadır. Dünya nüfusunun 12'de 1'i, atılan gıdalarla beslenebiliyor. dedi. Son yıllarda ön plana çıkan gıda kaybı ve israfı konularını değerlendiren Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, Türkiye'de ekmek israfıyla ilgili belirli çalışmaların yapıldığını, yılda 2 milyona yakın ekmek israfının önlenmeye çalışıldığını kaydetti. Gıda kayıplarının önleme çalışmalarının hem ekonomik açıdan hem de ulusal kaynakların yanlış kullanılmaması açısından önemli bir faktör olduğunun vurgulayan Şireli şunları söyledi 'Yılda 2 milyon hedefe yakın ekmek israfı da önlenmeye çalışıldı. Bu hem ekonomik açıdan büyük bir kazanım, hem de ulusal kaynakların yanlış kullanılmaması açısından da önemli bir faktör. İsraf konusunda özellikle toplumsal boyutta davranışsal alışkanlıklar var. Günlük olarak evimize aldığımız ekmeklerin muhafazasından tutun da, paketlenmesine, saklanmasına kadar. Geçtiğimiz yıllar içerisinde kaybedilen, kazanılan ekmeklerle veya ürünlerle yüzlerce okul, yüzlerce köprü, onlarca bina ve fabrika yapılabilirdi. İşte biz bu yüzden bunları dile getirmeye çalışıyoruz. Bunlardan ülkenin karlı çıkmasına çalışıyoruz.ö 4.9 MİLYON EKMEK İSRAFA UĞRUYOR Ülkemizde 4,9 milyon adet ekmeğin israfa uğradığını belirten Şireli, Kayıp olarak baktığımızda geçtiğimiz yıllar içerisinde 4.9 milyon adet ekmek israf ediliyordu. 2 yıldır ekmek israfına yönelik sürdürülen çalışmalarla, israf önlenip bu sayı en aza indirilmeye çalışılıyor dedi. DÜNYA'DA 800 MİLYON AÇ İNSAN VAR Çöpe giden gıdayla başkasının karnının doyurabileceğini düşünmenin, önemli bir duyarlılık olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şireli, 'Dünyada 750-800 milyon aç insan var. Sizin attığınız bir gıdanın, başkasının karnını doyurabileceğini düşünmek önemli bir nokta. Bu boyutta baktığınızda dünya nüfusunun 12'de 1'i atılan gıdalarla beslenebiliyor. Bugün sadece ekmek boyutunda baktığımızda yılda 37 milyon adet ekmek israf ediliyor, bu da ciddi bir rakam. Bu kadar toplumda aç insan, ekonomik gelir düşüklüğü varken, bunun değerlendirilmemesi önemli bir kayıpö diye konuştu.   Kaynak:memleket.com.tr

Türkiye'de 4.9 milyon ekmek israf oluyor

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, Türkiye'de yılda 4.9 milyon ekmeğin, dünyada ise 37 milyon ekmeğin israf edildiğini belirtti. Şireli, Dünya'da 750-800 milyon aç insan var. Attığınız bir gıdanın, başkasının karnını doyurabileceğini düşünmek önemli bir noktadır. Dünya nüfusunun 12'de 1'i, atılan gıdalarla beslenebiliyor. dedi.

Son yıllarda ön plana çıkan gıda kaybı ve israfı konularını değerlendiren Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, Türkiye'de ekmek israfıyla ilgili belirli çalışmaların yapıldığını, yılda 2 milyona yakın ekmek israfının önlenmeye çalışıldığını kaydetti. Gıda kayıplarının önleme çalışmalarının hem ekonomik açıdan hem de ulusal kaynakların yanlış kullanılmaması açısından önemli bir faktör olduğunun vurgulayan Şireli şunları söyledi 'Yılda 2 milyon hedefe yakın ekmek israfı da önlenmeye çalışıldı. Bu hem ekonomik açıdan büyük bir kazanım, hem de ulusal kaynakların yanlış kullanılmaması açısından da önemli bir faktör. İsraf konusunda özellikle toplumsal boyutta davranışsal alışkanlıklar var. Günlük olarak evimize aldığımız ekmeklerin muhafazasından tutun da, paketlenmesine, saklanmasına kadar. Geçtiğimiz yıllar içerisinde kaybedilen, kazanılan ekmeklerle veya ürünlerle yüzlerce okul, yüzlerce köprü, onlarca bina ve fabrika yapılabilirdi. İşte biz bu yüzden bunları dile getirmeye çalışıyoruz. Bunlardan ülkenin karlı çıkmasına çalışıyoruz.ö

4.9 MİLYON EKMEK İSRAFA UĞRUYOR

Ülkemizde 4,9 milyon adet ekmeğin israfa uğradığını belirten Şireli, Kayıp olarak baktığımızda geçtiğimiz yıllar içerisinde 4.9 milyon adet ekmek israf ediliyordu. 2 yıldır ekmek israfına yönelik sürdürülen çalışmalarla, israf önlenip bu sayı en aza indirilmeye çalışılıyor dedi.

DÜNYA'DA 800 MİLYON AÇ İNSAN VAR

Çöpe giden gıdayla başkasının karnının doyurabileceğini düşünmenin, önemli bir duyarlılık olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şireli, 'Dünyada 750-800 milyon aç insan var. Sizin attığınız bir gıdanın, başkasının karnını doyurabileceğini düşünmek önemli bir nokta. Bu boyutta baktığınızda dünya nüfusunun 12'de 1'i atılan gıdalarla beslenebiliyor. Bugün sadece ekmek boyutunda baktığımızda yılda 37 milyon adet ekmek israf ediliyor, bu da ciddi bir rakam. Bu kadar toplumda aç insan, ekonomik gelir düşüklüğü varken, bunun değerlendirilmemesi önemli bir kayıpö diye konuştu.

 

Kaynak:memleket.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.