yandex

Trump, Putinʹi Beyaz Sarayʹa davet etti

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3588+ kez okundu.
 

Trump, Putinʹi Beyaz Sarayʹa davet etti

RIA Novosti Haber Ajansı, haberini Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un açıklamasına dayandırdı. Trump'ın açıklamaları Kremlin'de kafaları karıştırdı Trump'tan Rusya'ya mektup: Yaptırım planı uygulanmayacak Haberde, telefon görüşmesi boyunca Trump'ın davetini birkaç defa gündeme getirdiği ifade edildi. Trump ayrıca Putin'e, kendisinin de Rusya'yı ziyaret etmekten memnun olacağını söyledi. Beyaz Saray: Trump ve Putin görüşmesi yaptırımlardan etkilenmeyecek Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: ABD yaptırımlarına cevap yasası geliyor ABD'den Rusya'ya yaptırım ABD, 2016 seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla Rusya oligarklarına karşı yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştı. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine eklenen Ruslar ve şirketleri kamuoyuna duyuruldu. Buna göre, 7 Rus oligark ve bu kişilerin kontrolündeki toplam 12 şirket, Rusya'ya yeni yaptırımlar bağlamında kara listeye alındı. Söz konusu kişilerin Rusya'nın önde gelen zenginleri arasında yer aldığı kaydedildi. Gelecek ek yaptırımların ise Rusya'nın herhangi bir provakasyon yapmaması durumunda yapılmayacağı bildirildi. Kaynak: Reuters

RIA Novosti Haber Ajansı, haberini Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un açıklamasına dayandırdı.

Trump'ın açıklamaları Kremlin'de kafaları karıştırdı Trump'tan Rusya'ya mektup: Yaptırım planı uygulanmayacak

Haberde, telefon görüşmesi boyunca Trump'ın davetini birkaç defa gündeme getirdiği ifade edildi.

Trump ayrıca Putin'e, kendisinin de Rusya'yı ziyaret etmekten memnun olacağını söyledi.

Beyaz Saray: Trump ve Putin görüşmesi yaptırımlardan etkilenmeyecek Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: ABD yaptırımlarına cevap yasası geliyor

ABD'den Rusya'ya yaptırım

ABD, 2016 seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla Rusya oligarklarına karşı yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine eklenen Ruslar ve şirketleri kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre, 7 Rus oligark ve bu kişilerin kontrolündeki toplam 12 şirket, Rusya'ya yeni yaptırımlar bağlamında kara listeye alındı. Söz konusu kişilerin Rusya'nın önde gelen zenginleri arasında yer aldığı kaydedildi.

Gelecek ek yaptırımların ise Rusya'nın herhangi bir provakasyon yapmaması durumunda yapılmayacağı bildirildi.

Kaynak: Reuters

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.