yandex

Türkiye, İran ve Rusyaʹdan Tahranʹda kritik zirve! İşte detaylar...

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2424+ kez okundu.
 

Türkiye, İran ve Rusyaʹdan Tahranʹda kritik zirve! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yarın İran’ın başkenti Tahran'da üçlü zirve için bir araya gelecek. İdlib meselesi özelinde Suriye’deki gelişmelerin masaya yatırılacağı zirvede önemli kararlar alınması bekleniyor. Suriye’nin geleceği adına kritik önem taşıyan görüşmeye İran’ın başkenti Tahran ev sahipliği yapacak. Görüşmelerin ana gündem maddesinin muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentine yönelik başlatılması planlanan operasyon olacağı öngörülürken Suriye'deki son durumun ele alınacağı kaydediliyor. TAHRAN’DAKİ ZİRVEYE HANGİ ÜLKELER KATILIYOR? Suriye’de önümnüzdeki süreçte yaşanacak gelişmelere yön vermesi beklenen zirveye Türkiye, Rusya ve İran katılıyor. Zirvede Türkiye’yi Cumuhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, İran’ı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya’yı Devlet Başkanı Vladimir Putin temsil edecek.   Astana Süreci'nin de garantör ülkeleri konumunda bulunan Türkiye, Rusya ve İran’ın gerçekleştireceği zirvede önemli kararlar alınması öngörülüyor. Öte yandan zirveye katılacak üç liderin birlikte bir görüşme yapması ve söz konusu görüşmede alınacak kararların uygulanmasına yönelik detayların ise heyetler arasında belirleneceği yönünde bilgiler aktarılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ruhani ve Putin’in gerçekleştireceği zirve sonrası ortak bir basın toplantısı düzenlenmesi de bekleniyor. TAHRAN’DAKİ ZİRVEDE ANA GÜNDEM MADDESİ İDLİB İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenecek olan Türkiye-Rusya-İran zirvesine dair Türkiye ve Rusya kanadından açıklamalarda bulunuldu. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye ihtilafına kalıcı çözüm bulunması amacıyla, Astana mekanizması bağlamında sahada ve siyasi süreç kapsamında yürütülen ortak çabalar, zirve toplantısında ele alınacak. Öte yandan Tahran’da gerçekleştirilecek zirvede Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla gerçekleştireceği ikili ve üçlü temaslarda, İran ve Rusya ile ikili ilişkilerin yanı sıra diğer güncel, bölgesel konuların da ele alınması öngörülüyor. Tahran’da gerçekleştirilecek olan Türkiye-Rusya-İran zirvesine dair Rusya’dan yapılan açıklamada da görüşmelerin ana gündem maddesinin İdlib olacağı bildirildi. Konuya dair açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, İdlib'teki durumun zirvenin ana gündem maddesi olacağını söyledi. Rusya kanadından Tahran’da gerçekleştirilecek zirveye dair açıklamada bulunan bir diğer isim de Putin'in danışmanlarından Yuri Uşakov oldu. Uşakov, yaptığı açıklamada "Suriye'de çözümün tüm yönlerinin" ele alınacağını kaydetti.   Kaynak:milligazete.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yarın İran’ın başkenti Tahran'da üçlü zirve için bir araya gelecek. İdlib meselesi özelinde Suriye’deki gelişmelerin masaya yatırılacağı zirvede önemli kararlar alınması bekleniyor.

Suriye’nin geleceği adına kritik önem taşıyan görüşmeye İran’ın başkenti Tahran ev sahipliği yapacak. Görüşmelerin ana gündem maddesinin muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentine yönelik başlatılması planlanan operasyon olacağı öngörülürken Suriye'deki son durumun ele alınacağı kaydediliyor.

TAHRAN’DAKİ ZİRVEYE HANGİ ÜLKELER KATILIYOR?

Suriye’de önümnüzdeki süreçte yaşanacak gelişmelere yön vermesi beklenen zirveye Türkiye, Rusya ve İran katılıyor. Zirvede Türkiye’yi Cumuhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, İran’ı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya’yı Devlet Başkanı Vladimir Putin temsil edecek.

 

Astana Süreci'nin de garantör ülkeleri konumunda bulunan Türkiye, Rusya ve İran’ın gerçekleştireceği zirvede önemli kararlar alınması öngörülüyor.

Öte yandan zirveye katılacak üç liderin birlikte bir görüşme yapması ve söz konusu görüşmede alınacak kararların uygulanmasına yönelik detayların ise heyetler arasında belirleneceği yönünde bilgiler aktarılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ruhani ve Putin’in gerçekleştireceği zirve sonrası ortak bir basın toplantısı düzenlenmesi de bekleniyor.

TAHRAN’DAKİ ZİRVEDE ANA GÜNDEM MADDESİ İDLİB

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenecek olan Türkiye-Rusya-İran zirvesine dair Türkiye ve Rusya kanadından açıklamalarda bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye ihtilafına kalıcı çözüm bulunması amacıyla, Astana mekanizması bağlamında sahada ve siyasi süreç kapsamında yürütülen ortak çabalar, zirve toplantısında ele alınacak.

Öte yandan Tahran’da gerçekleştirilecek zirvede Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla gerçekleştireceği ikili ve üçlü temaslarda, İran ve Rusya ile ikili ilişkilerin yanı sıra diğer güncel, bölgesel konuların da ele alınması öngörülüyor.

Tahran’da gerçekleştirilecek olan Türkiye-Rusya-İran zirvesine dair Rusya’dan yapılan açıklamada da görüşmelerin ana gündem maddesinin İdlib olacağı bildirildi. Konuya dair açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, İdlib'teki durumun zirvenin ana gündem maddesi olacağını söyledi.

Rusya kanadından Tahran’da gerçekleştirilecek zirveye dair açıklamada bulunan bir diğer isim de Putin'in danışmanlarından Yuri Uşakov oldu. Uşakov, yaptığı açıklamada "Suriye'de çözümün tüm yönlerinin" ele alınacağını kaydetti.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.