yandex

Nisanʹdan bu yana 12 firma konkordato ilan etti

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3516+ kez okundu.
 

Nisanʹdan bu yana 12 firma konkordato ilan etti

2010 yılında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 337. maddesinde uygulanan değişiklik sonrasında şirketler, iflas yerine konkordato ilan edebiliyor. "İflas erteleme" talebinin karşılığı olan konkordato için 2018'in Nisan ayından bu yana 12 firma başvuruda bulundu. Firmalar konkordato ilanıyla iflas erteleme talebinde bulunabiliyorlar. Bu sayede şirket varlıklarına mahkeme kararıyla koruma uygulanıyor, herhangi bir haciz işlemi söz konusu olmuyor. Ancak bu talebin kabul edilebilmesi için firmaların borçlarının yarısını ödemeleri gerekiyor. Tüm bu işlemler mahkeme tarafından atanan denetçilerin denetimiyle gerçekleşiyor. İlk iflas erteleme talebi Dizayn Boru'dan geldi Konkordato yasası kapsamında iflas erteleme başvurusunda bulunan Dizayn Boru, mali açıdan sıkıntılı bir dönemdeydi. 300 milyon lira cirolu dev boru üreticisi, 17 Nisan'da mahkemeye başvurarak varlıklarını hacizlere karşı korumaya aldı.   55 yıllık Keskinoğlu'dan konkordato ilanı Haziran ayında en çok okunan ekonomi haberlerinden biri olan Keskinoğlu, birçok personelinin işine son vererek bazı varlıklarını satışa çıkarmıştı. Ticari faaliyetlerini devam ettirmek isteyen, bir dizi küçülme tedbiri almak zorunda kalan şirket, konkordato başvurusunda bulundu. Gıda sektöründen Smach da mahkemeye başvurdu Temmuz ayına gelindiğinde iflas erteleme talepleri hız kesmiyordu. Dondurma makinesi imalatı ve satışı yapan Smach Gıda, 5 Temmuz'da konkordato talebinde bulundu. Mahkeme şirketin başvurusunu kabul etti. Köklü firma Nalpaş Gıda da iflas erteleme başvurusunda bulundu 1920'den bu yana Kayseri'de faaliyet gösteren Nalpaş Gıda 13 Temmuz'da konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme ise şirketin bu talebini olumlu değerlendirerek geçiçi konkordato komiseri atadı.  Bir firma da teksil sektöründen: Efecan Tekstil Oteller için tekstil ürünleri üreten Efecan Tekstil, mali problemlerini aşamayınca mahkemeye başvurdu. Şirketin 17 Temmuz'daki başvurusunu olumlu değerlendiren mahkeme, iki kişilik konkordato komiseri atadı.  Çeyrek asırlık firma Omar Tekstil'den konkordato talebi 1992'den bu yana tekstil sektöründe faaliyet gösteren Omar Tekstil, 30 Temmuz'da mahkemeye başvurarak iflas erteleme talebini iletti. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi başvuruyu kabul ederek şirketin varlıklarını korumaya aldı. Bir talep de inşaat firmasından: Aker İnşaat  1978'den bu yana Ankara'da faaliyet gösteren Aker İnşaat, yaşadığı mali krizleri aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Aker'in 31 Temmuz'da yaptığı başvurunun ardından Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete konkordato heyeti atadı.    Kaynak:milligazete.com

2010 yılında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 337. maddesinde uygulanan değişiklik sonrasında şirketler, iflas yerine konkordato ilan edebiliyor. "İflas erteleme" talebinin karşılığı olan konkordato için 2018'in Nisan ayından bu yana 12 firma başvuruda bulundu.

Firmalar konkordato ilanıyla iflas erteleme talebinde bulunabiliyorlar. Bu sayede şirket varlıklarına mahkeme kararıyla koruma uygulanıyor, herhangi bir haciz işlemi söz konusu olmuyor. Ancak bu talebin kabul edilebilmesi için firmaların borçlarının yarısını ödemeleri gerekiyor. Tüm bu işlemler mahkeme tarafından atanan denetçilerin denetimiyle gerçekleşiyor.

İlk iflas erteleme talebi Dizayn Boru'dan geldi

Konkordato yasası kapsamında iflas erteleme başvurusunda bulunan Dizayn Boru, mali açıdan sıkıntılı bir dönemdeydi. 300 milyon lira cirolu dev boru üreticisi, 17 Nisan'da mahkemeye başvurarak varlıklarını hacizlere karşı korumaya aldı.

 

55 yıllık Keskinoğlu'dan konkordato ilanı

Haziran ayında en çok okunan ekonomi haberlerinden biri olan Keskinoğlu, birçok personelinin işine son vererek bazı varlıklarını satışa çıkarmıştı. Ticari faaliyetlerini devam ettirmek isteyen, bir dizi küçülme tedbiri almak zorunda kalan şirket, konkordato başvurusunda bulundu.

Gıda sektöründen Smach da mahkemeye başvurdu

Temmuz ayına gelindiğinde iflas erteleme talepleri hız kesmiyordu. Dondurma makinesi imalatı ve satışı yapan Smach Gıda, 5 Temmuz'da konkordato talebinde bulundu. Mahkeme şirketin başvurusunu kabul etti.

Köklü firma Nalpaş Gıda da iflas erteleme başvurusunda bulundu

1920'den bu yana Kayseri'de faaliyet gösteren Nalpaş Gıda 13 Temmuz'da konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme ise şirketin bu talebini olumlu değerlendirerek geçiçi konkordato komiseri atadı. 

Bir firma da teksil sektöründen: Efecan Tekstil

Oteller için tekstil ürünleri üreten Efecan Tekstil, mali problemlerini aşamayınca mahkemeye başvurdu. Şirketin 17 Temmuz'daki başvurusunu olumlu değerlendiren mahkeme, iki kişilik konkordato komiseri atadı. 

Çeyrek asırlık firma Omar Tekstil'den konkordato talebi

1992'den bu yana tekstil sektöründe faaliyet gösteren Omar Tekstil, 30 Temmuz'da mahkemeye başvurarak iflas erteleme talebini iletti. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi başvuruyu kabul ederek şirketin varlıklarını korumaya aldı.

Bir talep de inşaat firmasından: Aker İnşaat 

1978'den bu yana Ankara'da faaliyet gösteren Aker İnşaat, yaşadığı mali krizleri aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Aker'in 31 Temmuz'da yaptığı başvurunun ardından Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete konkordato heyeti atadı. 

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.