yandex

Yemlik arpa ithal edilecek! Toplam 246 bin ton

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2730+ kez okundu.
 

Yemlik arpa ithal edilecek! Toplam 246 bin ton

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), toplam 246 bin ton yemlik arpa ithal edecek. TMO’nun 246 bin ton yemlik arpa alımı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açtığı bildirilirken aktarılan bilgilere göre ihalelere 2 Ekim'e kadar başvuru yapılacak. Reuters'ın aktardığına göre, ticaret kaynakları TMO'nun sekiz farklı limana indirilecek ve her biri 6 bin ton büyüklüğünde 41 ayrı ihale açtığını bildirdi. TMO, önceki gün ekmek fiyatında istikrar sağlamak için 2 milyon 250 bin tonluk buğday ithalatı yetkisi kapsamında, 252 bin tonluk alım yapmak için ihaleye çıkmıştı. BUĞDAY İTHAL EDİLECEĞİ DE AÇIKLANMIŞTI Toplam 246 bin ton yemlik arpanın yanı sıra geçtiğimiz günlerde de buğday ithal edileceği açıklanmıştı. Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO), buğday ithalatı için toplam 252 bin ton ağırlığında 42 ayrı ihale açtığı kaydedilmiş TMO'dan yapılan açıklamada toplam 2.5 milyon tonluk hububat alımı gerçekleştirileceği duyurulmuştu.   HAYVANCILIKTA DA DIŞA BAĞIMLILIK VAR Birçok ürünü ithal eden Türkiye’de hayvancılıkta da dışa bağımlılık bulunuyor. Türkiye, sığır ithalatında dünya ikincisi ve Avrupa lideri konumunda yer alıyor.   Kaynak:milligazete.com

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), toplam 246 bin ton yemlik arpa ithal edecek.

TMO’nun 246 bin ton yemlik arpa alımı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açtığı bildirilirken aktarılan bilgilere göre ihalelere 2 Ekim'e kadar başvuru yapılacak.

Reuters'ın aktardığına göre, ticaret kaynakları TMO'nun sekiz farklı limana indirilecek ve her biri 6 bin ton büyüklüğünde 41 ayrı ihale açtığını bildirdi.

TMO, önceki gün ekmek fiyatında istikrar sağlamak için 2 milyon 250 bin tonluk buğday ithalatı yetkisi kapsamında, 252 bin tonluk alım yapmak için ihaleye çıkmıştı.

BUĞDAY İTHAL EDİLECEĞİ DE AÇIKLANMIŞTI

Toplam 246 bin ton yemlik arpanın yanı sıra geçtiğimiz günlerde de buğday ithal edileceği açıklanmıştı.

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO), buğday ithalatı için toplam 252 bin ton ağırlığında 42 ayrı ihale açtığı kaydedilmiş TMO'dan yapılan açıklamada toplam 2.5 milyon tonluk hububat alımı gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

  HAYVANCILIKTA DA DIŞA BAĞIMLILIK VAR

Birçok ürünü ithal eden Türkiye’de hayvancılıkta da dışa bağımlılık bulunuyor. Türkiye, sığır ithalatında dünya ikincisi ve Avrupa lideri konumunda yer alıyor.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.