yandex

Konsolosluğun bahçesindeki kuyudan su örneği alındı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2367+ kez okundu.
 

Konsolosluğun bahçesindeki kuyudan su örneği alındı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki sır perdesini aralamak için çalışmalar sürüyor.  Kuyudan ve kanalizasyondan örnek alındı  Soruşturmalar kapsamında, emniyet güçleri Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binası ve konutunda delil araması yaptı. Konsolosluk bahçesinde ve kuyuda da arama yapmak isteyen güvenlik güçlerine Suudi yetkililerce izin verilmedi, ancak ekipler, kuyudan su örneği aldı.  Ekipler, başkonsolosluğun bahçesindeki kanalizasyonundan örnek alındı. Soruşturma ekibi, konsolosluktan kanalizasyonun haritasını istedi.  Kameralar 1 yıl öncesinden kayda başlamış Suudi yetkililerin "Canlı izliyoruz" dediği kameraların 1 yıl öncedeki kontrollerde kayıt tuttuğu belirlendi.  Yurt dışına giden bir konsolosluk görevlisinin kişisel eşyaları Sultangazi'de park halindeki konsolosluk aracında bulundu. Ekipler, yerel iş birlikçi ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadı.  Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan 38 konsolosluk çalışanın da işlemleri tamamlandı.  Kaynak: TRT Haber

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki sır perdesini aralamak için çalışmalar sürüyor. 

Kuyudan ve kanalizasyondan örnek alındı 

Soruşturmalar kapsamında, emniyet güçleri Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binası ve konutunda delil araması yaptı.

Konsolosluk bahçesinde ve kuyuda da arama yapmak isteyen güvenlik güçlerine Suudi yetkililerce izin verilmedi, ancak ekipler, kuyudan su örneği aldı. 

Ekipler, başkonsolosluğun bahçesindeki kanalizasyonundan örnek alındı. Soruşturma ekibi, konsolosluktan kanalizasyonun haritasını istedi. 

Kameralar 1 yıl öncesinden kayda başlamış

Suudi yetkililerin "Canlı izliyoruz" dediği kameraların 1 yıl öncedeki kontrollerde kayıt tuttuğu belirlendi. 

Yurt dışına giden bir konsolosluk görevlisinin kişisel eşyaları Sultangazi'de park halindeki konsolosluk aracında bulundu.

Ekipler, yerel iş birlikçi ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadı. 

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan 38 konsolosluk çalışanın da işlemleri tamamlandı. 

Kaynak: TRT Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.