yandex

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın istifa etti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 1979+ kez okundu.
 

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın istifa etti

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, katıldığı bir televizyon programında "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayn'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz cumhurbaşkanımızdır" açıklamasında bulunmuştu. Taşaltın, bu açıklamasıyla kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Rektör Ramazan Taşaltın, bugün sabah yaptığı yazılı açıklamada, 6 Nisan 2015 tarihinde göreve geldiği Harran Üniversitesi Rektörlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Taşaltın açıklamasında 'göreve geldiği günden bugüne kadar büyük bir özveri ve gayretle ülkesine, milletine, Şanlıurfa'ya ve üniversiteye hizmet etmeye çalıştığını' belirtti. Her zaman milletin menfaatlerini ön planda tutmayı şiar edindiğini vurgulayan Harran Üniversitesi Rektörü Taşaltın, açıklamasında şunları kaydetti: "Lakin gelinen noktada özel bir televizyon programında yaptığım şahsi konuşmalarım maalesef çarpıtılarak, kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır. Bu nedenle üniversitemi ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için rektörlük görevimden ayrılıyorum. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım."   Kaynak:milligazete.com

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, katıldığı bir televizyon programında "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayn'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz cumhurbaşkanımızdır" açıklamasında bulunmuştu. Taşaltın, bu açıklamasıyla kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Rektör Ramazan Taşaltın, bugün sabah yaptığı yazılı açıklamada, 6 Nisan 2015 tarihinde göreve geldiği Harran Üniversitesi Rektörlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Taşaltın açıklamasında 'göreve geldiği günden bugüne kadar büyük bir özveri ve gayretle ülkesine, milletine, Şanlıurfa'ya ve üniversiteye hizmet etmeye çalıştığını' belirtti.

Her zaman milletin menfaatlerini ön planda tutmayı şiar edindiğini vurgulayan Harran Üniversitesi Rektörü Taşaltın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Lakin gelinen noktada özel bir televizyon programında yaptığım şahsi konuşmalarım maalesef çarpıtılarak, kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır. Bu nedenle üniversitemi ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için rektörlük görevimden ayrılıyorum. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım."

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.