yandex

Konyada bir ilk gerçekleştirildi;

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3247+ kez okundu.
 

Konyada bir ilk gerçekleştirildi;

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesinin büyük gayretleri neticesinde belediye otobüslerinin içerisinde sesli anons sistemine geçerek, durak isimleri anons edilmeye başladı. Kültür Park otobüs durağında yapılan test sürüşünde konuşan, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan;“14 yıllık çalışmamız neticesinde belediye otobüsleri sesli anons sistemine geçerek, otobüs içerisinde durak isimleri sesli olarak anons edilmeye başlamıştır” dedi. 8 Aralık’tan itibaren 50 otobüste duraklar seslendirilmekte önümüzdeki günlerde tüm otobüslerde hizmete geçeceğini söyledi. Sadece Engelli vatandaşlara değil herkese faydalı olacak Özağan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız belediye otobüslerine bindiğinde hangi durak olduğunu ve nereye geldiğini sesli sistem sayesinde duymuş olacak. Bu hem engelli hem de engelsiz vatandaşlarımız için de faydalı bir bilgilendirme olacak. Yakın zamanda belediye otobüsleri ve tramvaylarla alakalı erişilebilir olduğuna dair erişilebilirlik belgesi  verilecek. Bu anlamda özellikle ilk test sürüşüne başladığı zaman bunu duyan vatandaşlarımız belediyeye bu sistemle alakalı şikâyetlerde bulunmuşlar. Vatandaşlarımızdan ricamız seslerden rahatsız olduğunu iddia ederek belediyeye şikâyet etmesinler. Zamanla bu seslere herkesin alışması gerekiyor. Çünkü şehir içerisinde çeşitli gürültüler rahatsızlık verebiliyor ama vatandaşlarımız bize destek olsunlar köstek olmasınlar.” Dernek üyeleri ile birlikte Kültürpark otobüs duraklarından Meram sondurağa hareket edildi görme engelli üyeler otobüsteki sesli anons sistemini incelemelerde bulunup test etmiş oldular. bolbolhaber.com’a konuşan Görmeyenleri Koruma Derneği üyelerinden Mehmet Uludağ ise bu sistemin faydalarını şu şekilde dile getirdi bu sistem sayesinde artık kolayca ve güvenli bir şekilde kimseye muhtaç olmadan ulaşımımızı sağlamış olacağız dedi ve şöyle devam etti.Yıllardır verdiğimiz mücadelenin meyvesini geçte olsa elde etmenin gururunu yaşıyoruz  Ayrıca bu uygulamanın sadece otobüslerde değil duraklarda da olması gerektiğini vurguladı.Bu uygulamayı faaliyete geçiren Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyorum diye ifade etti. Fotooğraflar   bolbolhaber.com

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesinin büyük gayretleri neticesinde belediye otobüslerinin içerisinde sesli anons sistemine geçerek, durak isimleri anons edilmeye başladı. Kültür Park otobüs durağında yapılan test sürüşünde konuşan, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan;“14 yıllık çalışmamız neticesinde belediye otobüsleri sesli anons sistemine geçerek, otobüs içerisinde durak isimleri sesli olarak anons edilmeye başlamıştır” dedi. 8 Aralık’tan itibaren 50 otobüste duraklar seslendirilmekte önümüzdeki günlerde tüm otobüslerde hizmete geçeceğini söyledi.

Sadece Engelli vatandaşlara değil herkese faydalı olacak

Özağan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız belediye otobüslerine bindiğinde hangi durak olduğunu ve nereye geldiğini sesli sistem sayesinde duymuş olacak. Bu hem engelli hem de engelsiz vatandaşlarımız için de faydalı bir bilgilendirme olacak. Yakın zamanda belediye otobüsleri ve tramvaylarla alakalı erişilebilir olduğuna dair erişilebilirlik belgesi  verilecek. Bu anlamda özellikle ilk test sürüşüne başladığı zaman bunu duyan vatandaşlarımız belediyeye bu sistemle alakalı şikâyetlerde bulunmuşlar. Vatandaşlarımızdan ricamız seslerden rahatsız olduğunu iddia ederek belediyeye şikâyet etmesinler. Zamanla bu seslere herkesin alışması gerekiyor. Çünkü şehir içerisinde çeşitli gürültüler rahatsızlık verebiliyor ama vatandaşlarımız bize destek olsunlar köstek olmasınlar.”

Dernek üyeleri ile birlikte Kültürpark otobüs duraklarından Meram sondurağa hareket edildi görme engelli üyeler otobüsteki sesli anons sistemini incelemelerde bulunup test etmiş oldular.

bolbolhaber.com’a konuşan Görmeyenleri Koruma Derneği üyelerinden Mehmet Uludağ ise bu sistemin faydalarını şu şekilde dile getirdi bu sistem sayesinde artık kolayca ve güvenli bir şekilde kimseye muhtaç olmadan ulaşımımızı sağlamış olacağız dedi ve şöyle devam etti.Yıllardır verdiğimiz mücadelenin meyvesini geçte olsa elde etmenin gururunu yaşıyoruz  Ayrıca bu uygulamanın sadece otobüslerde değil duraklarda da olması gerektiğini vurguladı.Bu uygulamayı faaliyete geçiren Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyorum diye ifade etti.

Fotooğraflar

 

bolbolhaber.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.