yandex

İran Dışişleri Bakanı Zarif istifa etti

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3980+ kez okundu.
 

İran Dışişleri Bakanı Zarif istifa etti

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, istifa haberini resmi sosyal medya hesabı Instagram'dan duyurdu.  Zarif, resmi sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda, görevine devam edemeyeceğini belirterek, "Aziz ve cesur İran milleti ile değerli yetkililere geride kalan 47 ay boyunca gösterdikleri nezaket için teşekkür ediyorum. Görev süresince yerine getiremediğim hizmetlerden ve eksikliklerimden dolayı samimiyetle özür dilerim. Esen kalın." ifadelerini kullandı.   Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi istifayı doğruladı İran Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Abbas Musevi, İran resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada Zarif'in istifasını doğruladı. Zarif'in istifa nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.  Cevad Zarif, İran ile Batılı ülkeler arasında imzalanan "nükleer anlaşmanın" kilit ismiydi ve son dönemde İran'da muhafazakar siyasetçilerin hedef aldığı isimler arasındaydı. Kaynak: AA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, istifa haberini resmi sosyal medya hesabı Instagram'dan duyurdu. 

Zarif, resmi sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda, görevine devam edemeyeceğini belirterek, "Aziz ve cesur İran milleti ile değerli yetkililere geride kalan 47 ay boyunca gösterdikleri nezaket için teşekkür ediyorum. Görev süresince yerine getiremediğim hizmetlerden ve eksikliklerimden dolayı samimiyetle özür dilerim. Esen kalın." ifadelerini kullandı.

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi istifayı doğruladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Abbas Musevi, İran resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada Zarif'in istifasını doğruladı.

Zarif'in istifa nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

Cevad Zarif, İran ile Batılı ülkeler arasında imzalanan "nükleer anlaşmanın" kilit ismiydi ve son dönemde İran'da muhafazakar siyasetçilerin hedef aldığı isimler arasındaydı.

Kaynak: AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.