yandex

Yeni Zelandaʹdaki teröristin Türkiyeʹye giriş anı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2468+ kez okundu.
 

Yeni Zelandaʹdaki teröristin Türkiyeʹye giriş anı

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde bulunan iki camiye düzenlenen terör saldırısı faili ile ilgili soruşturma sürüyor. Saldırıların faili Brenton Tarrant'ın geçmişte Türkiye'ye geldiği belirlendi. Saldırganın 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye'de bulunduğu tespit edildi. Saldırganın Türkiye'ye giriş yaptığı sırada havalanındaki görüntüleri de yayınlandı. Saldırganın Türkiye’deki bağlantıları araştırılırken Türkiye'de nerelerde bulunduğu ve ne yaptığının soruşturulduğu ifade ediliyor.       Yeni Zelanda'da 2 camiye terör saldırısı: 49 ölü   Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik düzenlenen terör saldırılarında 49 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Polis biri kadın 4 kişiyi gözaltına aldı.   Terör saldırısı, Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki iki camide Cuma namazı sırasında gerçekleşti. Saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yeni Zelanda'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler   Kaynak: TRT Haber

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde bulunan iki camiye düzenlenen terör saldırısı faili ile ilgili soruşturma sürüyor.

Saldırıların faili Brenton Tarrant'ın geçmişte Türkiye'ye geldiği belirlendi.

Saldırganın 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye'de bulunduğu tespit edildi. Saldırganın Türkiye'ye giriş yaptığı sırada havalanındaki görüntüleri de yayınlandı.

Saldırganın Türkiye’deki bağlantıları araştırılırken Türkiye'de nerelerde bulunduğu ve ne yaptığının soruşturulduğu ifade ediliyor.

 

 

  Yeni Zelanda'da 2 camiye terör saldırısı: 49 ölü

 

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik düzenlenen terör saldırılarında 49 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Polis biri kadın 4 kişiyi gözaltına aldı.

 

Terör saldırısı, Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki iki camide Cuma namazı sırasında gerçekleşti. Saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Yeni Zelanda'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

 

Kaynak: TRT Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.