yandex

12. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMALARI

ÇOCUK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3944+ kez okundu.
 

12. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMALARI

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte kentte eğitim gören, 60 ülkeden yüzlerce öğrenci Konya’da bir araya geldi.İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aslan yaptığı açılış konuşmasında 2010 yılından bu yana Konya’da dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildiğini bildirerek; “Bu yıl Doğudan Batıya Adil Bir Dünya sloganı ile gerçekleştirdiğimiz 12. Uluslararası öğrenci buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Zulümlerin yoksullukların ortadan kalkması için nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Bu insanlar bugün burada biz bunu hep birlikte başaracağız” ifadesini kullandı. “BİZ DOĞRUNUN, ADALETİN YANINDAYIZ “ Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Karabulut “Özümüz bir sözümüz bir, kökümüz bir, yükümüz bir, mazimiz bir atimiz de bir olacak inşallah. Bugün biz burada gençlerle dünyada hüküm süren bir mücadelenin toprak medeniyeti tarafında olmasını göstermiş insanlar olarak o ateş medeniyetinin insanlarına hak ve adalet temelini göstermiş bulunmaktayız. Biz doğrunun, adaletin, hakikatin, mazlumun, mağdurun yanındayız. Bir taraftan öğrenci kardeşlerimizi eğitirken diğer taraftan bizi biz yapan değerleri ve kültürümüzü onlara göstermeye ve yaşatmaya gayret ediyoruz ”şeklinde konuştu. “ÜÇ ÇEÇE İLE BU YOLA ÇIKTIK” Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Yardımcısı Ali Yelgün “Her hareketin ve kuruluşların bir hikâyesi vardır. Bizim hikâyemiz de 2004 yılına dayanıyor. Üç çeçe arkadaşımız ile başladığımız bu yol daha sonra büyüyerek önce SADER arkasından BABU ÂLEM sonra UDEF şeklinde büyümüştür. Şu an da Türkiye’de yaklaşık 203 ülkeden 150 bin misafir öğrencimiz eğitim görmektedir. Biz bu kardeşlerimize Türkiye’de ne verirsek kendi ülkelerinde bunu hissettirmektedirler. 4 Mayıs cumartesi günü yapılan bu çalışmalar İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile finali yapılacaktır” dedi. Sudan, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Gambiya, Fas, Yunanistan ve Gürcistan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden gelen öğrencilerin, kurulan platformda sunduğu geleneksel dans gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler, öğrencilerin kültürlerini tanıtmak için kurdukları stantları gezerek bilgi aldı. 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte kentte eğitim gören, 60 ülkeden yüzlerce öğrenci Konya’da bir araya geldi.İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aslan yaptığı açılış konuşmasında 2010 yılından bu yana Konya’da dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildiğini bildirerek; “Bu yıl Doğudan Batıya Adil Bir Dünya sloganı ile gerçekleştirdiğimiz 12. Uluslararası öğrenci buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Zulümlerin yoksullukların ortadan kalkması için nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Bu insanlar bugün burada biz bunu hep birlikte başaracağız” ifadesini kullandı.

“BİZ DOĞRUNUN, ADALETİN YANINDAYIZ “

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Karabulut “Özümüz bir sözümüz bir, kökümüz bir, yükümüz bir, mazimiz bir atimiz de bir olacak inşallah. Bugün biz burada gençlerle dünyada hüküm süren bir mücadelenin toprak medeniyeti tarafında olmasını göstermiş insanlar olarak o ateş medeniyetinin insanlarına hak ve adalet temelini göstermiş bulunmaktayız. Biz doğrunun, adaletin, hakikatin, mazlumun, mağdurun yanındayız. Bir taraftan öğrenci kardeşlerimizi eğitirken diğer taraftan bizi biz yapan değerleri ve kültürümüzü onlara göstermeye ve yaşatmaya gayret ediyoruz ”şeklinde konuştu.

“ÜÇ ÇEÇE İLE BU YOLA ÇIKTIK”

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Yardımcısı Ali Yelgün “Her hareketin ve kuruluşların bir hikâyesi vardır. Bizim hikâyemiz de 2004 yılına dayanıyor. Üç çeçe arkadaşımız ile başladığımız bu yol daha sonra büyüyerek önce SADER arkasından BABU ÂLEM sonra UDEF şeklinde büyümüştür. Şu an da Türkiye’de yaklaşık 203 ülkeden 150 bin misafir öğrencimiz eğitim görmektedir. Biz bu kardeşlerimize Türkiye’de ne verirsek kendi ülkelerinde bunu hissettirmektedirler. 4 Mayıs cumartesi günü yapılan bu çalışmalar İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile finali yapılacaktır” dedi.

Sudan, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Gambiya, Fas, Yunanistan ve Gürcistan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden gelen öğrencilerin, kurulan platformda sunduğu geleneksel dans gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler, öğrencilerin kültürlerini tanıtmak için kurdukları stantları gezerek bilgi aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.