yandex
Servet ÖZKAY
Köşe Yazarı
Servet ÖZKAY
 

Başımız Sağ olsun

Türkiye haftaya yüzyılın felaketi ile uyanırken, olayın bu kadar büyük ve inanılmaz boyutlarda olduğunu düşünemezdim. Ne kadar ağzımıza yakışmasa dilimiz söylemek istemese de artık depremlere alıştırılmaya çalışılıyoruz. Bu bile bizleri üzmeye yetiyor. Son can kaybı sayısına göre "Cuma sabahı saat 08.30 itibarıyla 18 bin 342 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 74 bin 242 vatandaşımız yaralanmıştır’’ Deprem bölgesindeki 75 bin 780 vatandaşımız diğer illere tahliye edilmiştir. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden yardım için gelen 6.810 personel afet bölgesine sevk edilmiştir. Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı toplam; 22 gemi 150 uçak/helikopter Bölgede görev almaktadır. Kızılay ve STK'lar tarafından depremden etkilenen bölgelere 86 ikram aracı ile toplam 204 mobil mutfak/aşevi/fırın ve sahra mutfak sevk edilmiştir. Bölgedeki vatandaşlarımıza çorba, sıcak yemek, kumanya, ikramlık malzeme ve içecek dağıtılmaktadır. Psikososyal destek hizmetleri için bölgeye bin 606 personel ve 156 araç sevk edilmiştir. Barınma ihtiyacına yönelik olarak; 137 bin 973 çadır, 1 milyon 507 bin 494 battaniye depremden etkilenen bölgelere sevk edilmiştir." Son olarak depremde hayatını kaybeden tüm canlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yüz yılın felaketinde hayatını kaybeden spor camiasından isimlerimizi de unutmayalım. Türk sporumuzun başı sağ olsun. Hatayspor başta olmak üzere deprem bölgesi şehirlerimizin takımları Gaziantep FK, Adana Demirspor, Adanaspor, Malatyaspor ve Adıyamanspor ile birlikte tüm takımlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Tüm enerjimizle, dualarımızla deprem bölgesindeyiz. Biz büyük ülkeyiz. Bu felaketinde altından kalkarız.
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2023 - Pazartesi

Başımız Sağ olsun

Türkiye haftaya yüzyılın felaketi ile uyanırken, olayın bu kadar büyük ve inanılmaz boyutlarda olduğunu düşünemezdim. Ne kadar ağzımıza yakışmasa dilimiz söylemek istemese de artık depremlere alıştırılmaya çalışılıyoruz. Bu bile bizleri üzmeye yetiyor. Son can kaybı sayısına göre "Cuma sabahı saat 08.30 itibarıyla 18 bin 342 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 74 bin 242 vatandaşımız yaralanmıştır’’

Deprem bölgesindeki 75 bin 780 vatandaşımız diğer illere tahliye edilmiştir. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden yardım için gelen 6.810 personel afet bölgesine sevk edilmiştir. Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı toplam; 22 gemi 150 uçak/helikopter Bölgede görev almaktadır.

Kızılay ve STK'lar tarafından depremden etkilenen bölgelere 86 ikram aracı ile toplam 204 mobil mutfak/aşevi/fırın ve sahra mutfak sevk edilmiştir. Bölgedeki vatandaşlarımıza çorba, sıcak yemek, kumanya, ikramlık malzeme ve içecek dağıtılmaktadır. Psikososyal destek hizmetleri için bölgeye bin 606 personel ve 156 araç sevk edilmiştir. Barınma ihtiyacına yönelik olarak; 137 bin 973 çadır, 1 milyon 507 bin 494 battaniye depremden etkilenen bölgelere sevk edilmiştir."

Son olarak depremde hayatını kaybeden tüm canlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yüz yılın felaketinde hayatını kaybeden spor camiasından isimlerimizi de unutmayalım. Türk sporumuzun başı sağ olsun. Hatayspor başta olmak üzere deprem bölgesi şehirlerimizin takımları Gaziantep FK, Adana Demirspor, Adanaspor, Malatyaspor ve Adıyamanspor ile birlikte tüm takımlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Tüm enerjimizle, dualarımızla deprem bölgesindeyiz. Biz büyük ülkeyiz. Bu felaketinde altından kalkarız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.