yandex
Sıla MADEN
Köşe Yazarı
Sıla MADEN
 

Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten

Kitabın adı: Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten Yazar adı: JOHN GRAY İlk önce şunu söyleyeyim, etrafımızda o kadar çok kişisel gelişimi kitabı var ki, maalesef çoğu ticarete dayalı içi boş kitaplar. Ama bu 3. kez okuduğum ve başucu kitabı diyebileceğim nitelikte bir kitap. gerçekten erkekleri, daha doğru ve daha sağlıklı analiz edebilmem için bana çok faydası oldu, eminim ki okuyunca siz de benimle aynı şeyleri düşüneceksiniz. Kitabın birçok noktasında , tam olarak beni anlatmış diyeceksiniz. :) Baştan beri süregelmiş bir düşünce vardır. İki tarafta birbirinin anlaşılmaz olduğunu düşünür hep. Bu kitapta tam olarak buna değinmiş, erkeklerin ve kadınların ayrı, ayrı gezegenden,! gelecek kadar birbirinden farklı olduğuna. Muhtemelen birçoğunuz şöyle bir konuşma duymuştur, "kadınları bir türlü anlayamıyorum, ben bir şey demedim ama o birden alındı".  Ya da "erkekleri bir türlü anlayamıyorum, eğer bir sıkıntın varsa bana söyle neden beni uzaklaştırıyorsun"? Bu ve buna benzer sorunlar, kadınlar ve erkekler arasında hep varolagelmiştir. Yani ne kadınlar, erkekleri ne de erkekler,  kadınları tam olarak anlayabilmiştir. İşte bu kitap, tam olarak, karşı tarafı daha iyi anlamak isteyenlere ithafen, yazılmış bana göre. Kadınların ve erkeklerin, ne kadar farklı pencerelerden bakabildiklerinin kanıtı.  Bitti, ya da çok ağır, diye düşündüğümüz bir olay, aslında sadece bakışlarımızın farklılığından kaynaklanıyor.    Bunu anladığımız zaman, her şey inanın çok daha kolay. Aslında bu kitap sayesinde, birbirimizi daha yakından tanımaya başlayınca anlayacaksınız  ki ne kadınlar, erkekler için ne de erkekler, kadınlar için anlaşılmaz varlıklar değil :) sadece yeteri kadar tanımıyoruz birbirimizi.  İlk önce kabul etmemiz gereken, Allah'ın kadınları ve erkekleri ayrı fıtratta yarattığı. Dolayısıyla, tabii ki hayattan beklentilerimiz, üzüldüklerimiz, sevinçlerimiz farklı. İlişkisine özen gösteren, saygısı olan her insanın okuması gerektiğini düşünüyorum...
Ekleme Tarihi: 30 Ağustos 2021 - Pazartesi

Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten

Kitabın adı: Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten
Yazar adı: JOHN GRAY


İlk önce şunu söyleyeyim, etrafımızda o kadar çok kişisel gelişimi kitabı var ki, maalesef çoğu ticarete dayalı içi boş kitaplar. Ama bu 3. kez okuduğum ve başucu kitabı diyebileceğim nitelikte bir kitap. gerçekten erkekleri, daha doğru ve daha sağlıklı analiz edebilmem için bana çok faydası oldu, eminim ki okuyunca siz de benimle aynı şeyleri düşüneceksiniz. Kitabın birçok noktasında , tam olarak beni anlatmış diyeceksiniz. :)
Baştan beri süregelmiş bir düşünce vardır. İki tarafta birbirinin anlaşılmaz olduğunu düşünür hep. Bu kitapta tam olarak buna değinmiş, erkeklerin ve kadınların ayrı, ayrı gezegenden,! gelecek kadar birbirinden farklı olduğuna.
Muhtemelen birçoğunuz şöyle bir konuşma duymuştur, "kadınları bir türlü anlayamıyorum, ben bir şey demedim ama o birden alındı".  Ya da "erkekleri bir türlü anlayamıyorum, eğer bir sıkıntın varsa bana söyle neden beni uzaklaştırıyorsun"? Bu ve buna benzer sorunlar, kadınlar ve erkekler arasında hep varolagelmiştir.

Yani ne kadınlar, erkekleri ne de erkekler,  kadınları tam olarak anlayabilmiştir. İşte bu kitap, tam olarak, karşı tarafı daha iyi anlamak isteyenlere ithafen, yazılmış bana göre. Kadınların ve erkeklerin, ne kadar farklı pencerelerden bakabildiklerinin kanıtı.  Bitti, ya da çok ağır, diye düşündüğümüz bir olay, aslında sadece bakışlarımızın farklılığından kaynaklanıyor.    Bunu anladığımız zaman, her şey inanın çok daha kolay. Aslında bu kitap sayesinde, birbirimizi daha yakından tanımaya başlayınca anlayacaksınız  ki ne kadınlar, erkekler için ne de erkekler, kadınlar için anlaşılmaz varlıklar değil :) sadece yeteri kadar tanımıyoruz birbirimizi. 
İlk önce kabul etmemiz gereken, Allah'ın kadınları ve erkekleri ayrı fıtratta yarattığı. Dolayısıyla, tabii ki hayattan beklentilerimiz, üzüldüklerimiz, sevinçlerimiz farklı. İlişkisine özen gösteren, saygısı olan her insanın okuması gerektiğini düşünüyorum...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ecren Can
(04.09.2021 17:18 - #72172)
Çok güzel yorumlamışınız Sıla hanım. Eminim okuyan bir çok kişi faydalanacak ve sizin güzel yorumunuzdan sonra bir çok okuyucu bulacak bir eser.
Sıla Çok teşekkür ederim ecren hanım en ufak bir faydam olabilirse ne mutlu bana
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.