yandex

ABD'li ünlü gazete Politico yazdı: Batı Ukrayna stratejisini 'sessizce değiştiriyor'

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 28.12.2023 - 12:10, Güncelleme: 28.12.2023 - 12:17 652+ kez okundu.
 

ABD'li ünlü gazete Politico yazdı: Batı Ukrayna stratejisini 'sessizce değiştiriyor'

Beyaz Saray ve Pentagon, Ukrayna'ya yönelik yürütülen politikada bir değişiklik olmadığını savunsada, siyasi uzmanlar gerçeklerin çok daha farklı olduğu üzerinde duruyor.

Amerika merkezli yayın yapan ünlü siyaset gazetesi Politico, kimliği açıklanmayan çok sayıda kaynağa dayandırdığı haberinde, ABD ve AB'nin Rusya'ya karşı "tam zafer" hedefinden, vazgeçip Moskova'ya bir miktar toprak verebilecek bir anlaşmaya vardığını bildirdi. Hem Beyaz Saray hem de Pentagon, politikada resmi bir değişiklik olmadığını kamuoyuna duyurmuştu. Ancak Politico'dan Michael Hirsh'e göre, aralarında bir Beyaz Saray sözcüsü ve bir Avrupalı büyükelçinin de bulunduğu kimliği açıklanmayan iki ABD hükümeti yetkilisi durumun böyle olmadığını ifade etti. Hirsh, Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin şu anda Ukraynalı askerlerin "çoğunlukla başarısız olan" karşı saldırıdan savunma pozisyonuna doğru "yeniden konuşlandırılmasını tartıştıklarını" belirtti. ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya "ne kadar sürerse sürsün" yardım edeceğini açıkladığını, şimdi ise "yapabildiğimiz kadar" dediğini belirtti. Yeni yardım fonlarının Kongre'de durmasıyla birlikte ABD yönetimi, Ukrayna'nın savunma sektörünün "hızla güçlendirilmesini" savunuyor. İsmi verilmeyen bir Beyaz Saray sözcüsü Politico'ya, tartışmaların her zaman ABD'nin Ukrayna'daki son oyunu olduğunu ve Kiev'e yapılan tüm yardımların "zamanı geldiğinde mümkün olan en güçlü yardımı" vermek üzere tasarlandığını söyledi. Geçtiğimiz hafta Pentagon Kontrolörü Michael McCloud, Sputnik'in ele geçirdiği bir mektupta, ABD'nin Ukrayna'ya gönderilen silah stoklarını yenilemek için 1,07 milyar dolarlık transferi tamamladıktan sonra 30 Aralık'ta Ukrayna yardım fonunun tükeneceğini söyledi.
Beyaz Saray ve Pentagon, Ukrayna'ya yönelik yürütülen politikada bir değişiklik olmadığını savunsada, siyasi uzmanlar gerçeklerin çok daha farklı olduğu üzerinde duruyor.

Amerika merkezli yayın yapan ünlü siyaset gazetesi Politico, kimliği açıklanmayan çok sayıda kaynağa dayandırdığı haberinde, ABD ve AB'nin Rusya'ya karşı "tam zafer" hedefinden, vazgeçip Moskova'ya bir miktar toprak verebilecek bir anlaşmaya vardığını bildirdi.

Hem Beyaz Saray hem de Pentagon, politikada resmi bir değişiklik olmadığını kamuoyuna duyurmuştu. Ancak Politico'dan Michael Hirsh'e göre, aralarında bir Beyaz Saray sözcüsü ve bir Avrupalı büyükelçinin de bulunduğu kimliği açıklanmayan iki ABD hükümeti yetkilisi durumun böyle olmadığını ifade etti.

Hirsh, Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin şu anda Ukraynalı askerlerin "çoğunlukla başarısız olan" karşı saldırıdan savunma pozisyonuna doğru "yeniden konuşlandırılmasını tartıştıklarını" belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya "ne kadar sürerse sürsün" yardım edeceğini açıkladığını, şimdi ise "yapabildiğimiz kadar" dediğini belirtti. Yeni yardım fonlarının Kongre'de durmasıyla birlikte ABD yönetimi, Ukrayna'nın savunma sektörünün "hızla güçlendirilmesini" savunuyor.

İsmi verilmeyen bir Beyaz Saray sözcüsü Politico'ya, tartışmaların her zaman ABD'nin Ukrayna'daki son oyunu olduğunu ve Kiev'e yapılan tüm yardımların "zamanı geldiğinde mümkün olan en güçlü yardımı" vermek üzere tasarlandığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Pentagon Kontrolörü Michael McCloud, Sputnik'in ele geçirdiği bir mektupta, ABD'nin Ukrayna'ya gönderilen silah stoklarını yenilemek için 1,07 milyar dolarlık transferi tamamladıktan sonra 30 Aralık'ta Ukrayna yardım fonunun tükeneceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.