yandex

ATA SPORUMUZ OKÇULUK

KÜLTÜR 20.06.2019 - 10:05, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3708+ kez okundu.
 

ATA SPORUMUZ OKÇULUK

Manisa Akhisar 'dan Konya Meram İlçesi Yöresel Ürünler Festivaline gelen okçu Burhan Akdaş, " Vatandaşların ata sporumuz okçuluk ile tanışmaları için festival festival geziyorum. İnsanlara okçuluk hakkında bilgiler vererek ok atmayı öğretiyorum" dedi.

  Uluslararası yarışmacı olduğuna dikkat çeken Burhan Akdaş, "İki tane dünya üçüncülüğüm var. Türkiye’yi ülkeler arası ikinciliğe çıkaran kişilerden birisiyim. Konya Meram bölgesinde yöresel ürünler festivali var oraya davetli olarak geldik. Konya halkına burda hem Türk ve okçu tişörtlerini tanıtmak onlara vermek artı Türk savaş sanatlarında kullanılan silahları tanıtmak ve göstermek maksadıyla burda stant açmış bulunuyoruz. Yöresel ürünlerle geleneksel kıyafetlerle fotoğraf çekimleri ve ücretli ok atışları yaptırıyoruz. Festival 20 Eylül'e kadar devam edecek " ifadelerini kullandı.   GENÇLERİN OKÇULUĞA İLGİSİ    Hemen her yaş grubundan insanların ok atışı yapmak için geldiğini belirten Akdaş, "Gençlerin bu son zamanlardaki tarihi filmlerden dolayı ilgisi bir kat daha fazla diğerlerine göre ama havaların yağışlı olması nedeniyle biraz vasat geçebiliyor. Herkesin bu ata sporlarını öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Gazetecilik okuyan Umahan Öz ise ilk defa eline ok aldığını söyleyerek, "Okçuluk bizim atalarımızdan geliyor. Her insanın mutlaka denemesi ve öğrenmesi gereken bir spor olduğunu düşünüyorum. Ben bu kadar zevkli ve güzel bir spor olduğunu düşünmüyordum. İlk atış yaptıktan sonra diğer atışları zevkle ve isteyerek atıyosun. İnşallah kendimi bu konuda geliştirmeyi düşünüyorum " diye konuştu. (Umahan öz)
Manisa Akhisar 'dan Konya Meram İlçesi Yöresel Ürünler Festivaline gelen okçu Burhan Akdaş, " Vatandaşların ata sporumuz okçuluk ile tanışmaları için festival festival geziyorum. İnsanlara okçuluk hakkında bilgiler vererek ok atmayı öğretiyorum" dedi.

 

Uluslararası yarışmacı olduğuna dikkat çeken Burhan Akdaş, "İki tane dünya üçüncülüğüm var. Türkiye’yi ülkeler arası ikinciliğe çıkaran kişilerden birisiyim. Konya Meram bölgesinde yöresel ürünler festivali var oraya davetli olarak geldik. Konya halkına burda hem Türk ve okçu tişörtlerini tanıtmak onlara vermek artı Türk savaş sanatlarında kullanılan silahları tanıtmak ve göstermek maksadıyla burda stant açmış bulunuyoruz. Yöresel ürünlerle geleneksel kıyafetlerle fotoğraf çekimleri ve ücretli ok atışları yaptırıyoruz. Festival 20 Eylül'e kadar devam edecek " ifadelerini kullandı.

 

GENÇLERİN OKÇULUĞA İLGİSİ 

 

Hemen her yaş grubundan insanların ok atışı yapmak için geldiğini belirten Akdaş, "Gençlerin bu son zamanlardaki tarihi filmlerden dolayı ilgisi bir kat daha fazla diğerlerine göre ama havaların yağışlı olması nedeniyle biraz vasat geçebiliyor. Herkesin bu ata sporlarını öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Gazetecilik okuyan Umahan Öz ise ilk defa eline ok aldığını söyleyerek, "Okçuluk bizim atalarımızdan geliyor. Her insanın mutlaka denemesi ve öğrenmesi gereken bir spor olduğunu düşünüyorum. Ben bu kadar zevkli ve güzel bir spor olduğunu düşünmüyordum. İlk atış yaptıktan sonra diğer atışları zevkle ve isteyerek atıyosun. İnşallah kendimi bu konuda geliştirmeyi düşünüyorum " diye konuştu. (Umahan öz)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.