yandex

Avrupa, Netanyahu'dan bıktı! UCM'nin kararına destek!

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 22.05.2024 - 11:13, Güncelleme: 22.05.2024 - 11:13 930 kez okundu.
 

Avrupa, Netanyahu'dan bıktı! UCM'nin kararına destek!

Aralarında Fransa, Belçika ve Slovenya'nın da bulunduğu çok sayıda Avrupa ülkesi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğerleri hakkında kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde işlenen suçlar nedeniyle tutuklama emri çıkarma kararına destek verdiklerini açıkladı.

Al Jazeera televizyonu, Salı gecesi Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan şu açıklamayı aktardı: "Paris, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni, onun bağımsızlığını ve cezasızlıkla mücadeleyi her koşulda destekliyor". Açıklamada ayrıca, "Gazze'de işlenen suçların failleri, statü ve mevkilerine bakılmaksızın en üst düzeyde yargılanmalıdır" denildi. Cezayir kökenli bir aileden gelen Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib de sosyal medya hesabı X'te "Brüksel, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne tam desteğini ilan ediyor" diye yazdı. Paylaşımında "Gazze'de suç işleyenler, faili ne olursa olsun en üst düzeyde yargılanmalıdır" dedi. Slovenya Dışişleri Bakanlığı da X sosyal medyasında, UCM'nin Gazze'deki kanın sorumlularını tutuklama yönündeki hamlesini destekleyen bir mesaj yayınladı. Açıklamada, "7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde savaş suçları ve insanlığa karşı suç işleyen failler, statü ve konumlarına dikkat edilerek, istisnasız, bağımsız ve tarafsız bir şekilde yargılanmalıdır" denildi. Açıklamanın devamında Slovenya bakanlığı şunları paylaştı “Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne koşulsuz desteğimizi beyan ediyoruz ve Gazze Şeridi'ndeki savaş suçlarının failleriyle ilgilenmenin, bu suçların devamını önlemek ve güvence altına almak için çok önemli olduğuna inanıyoruz." Almanya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, diğer uluslararası mahkemeler gibi Berlin'in de Lahey merkezli UCM'nin bağımsızlığına ve prosedürlerine saygı duyduğunu duyurdu. UCM NE KARAR ALMIŞTI? Pazartesi günü, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Ahmad Khan, Netanyahu ve diğer bazı üst düzey İsrailli yetkililer hakkında tutuklama emri çıkarmak için talepte bulunduğunu söyledi. Bu arada haber kaynakları Çarşamba sabahı, Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıkarılması halinde artık 124 ülkeye seyahat edemeyeceğini bildirdi.
Aralarında Fransa, Belçika ve Slovenya'nın da bulunduğu çok sayıda Avrupa ülkesi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğerleri hakkında kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde işlenen suçlar nedeniyle tutuklama emri çıkarma kararına destek verdiklerini açıkladı.

Al Jazeera televizyonu, Salı gecesi Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan şu açıklamayı aktardı: "Paris, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni, onun bağımsızlığını ve cezasızlıkla mücadeleyi her koşulda destekliyor". Açıklamada ayrıca, "Gazze'de işlenen suçların failleri, statü ve mevkilerine bakılmaksızın en üst düzeyde yargılanmalıdır" denildi.

Cezayir kökenli bir aileden gelen Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib de sosyal medya hesabı X'te "Brüksel, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne tam desteğini ilan ediyor" diye yazdı. Paylaşımında "Gazze'de suç işleyenler, faili ne olursa olsun en üst düzeyde yargılanmalıdır" dedi.

Slovenya Dışişleri Bakanlığı da X sosyal medyasında, UCM'nin Gazze'deki kanın sorumlularını tutuklama yönündeki hamlesini destekleyen bir mesaj yayınladı. Açıklamada, "7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde savaş suçları ve insanlığa karşı suç işleyen failler, statü ve konumlarına dikkat edilerek, istisnasız, bağımsız ve tarafsız bir şekilde yargılanmalıdır" denildi.

Açıklamanın devamında Slovenya bakanlığı şunları paylaştı

“Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne koşulsuz desteğimizi beyan ediyoruz ve Gazze Şeridi'ndeki savaş suçlarının failleriyle ilgilenmenin, bu suçların devamını önlemek ve güvence altına almak için çok önemli olduğuna inanıyoruz."

Almanya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, diğer uluslararası mahkemeler gibi Berlin'in de Lahey merkezli UCM'nin bağımsızlığına ve prosedürlerine saygı duyduğunu duyurdu.

UCM NE KARAR ALMIŞTI?

Pazartesi günü, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Ahmad Khan, Netanyahu ve diğer bazı üst düzey İsrailli yetkililer hakkında tutuklama emri çıkarmak için talepte bulunduğunu söyledi.

Bu arada haber kaynakları Çarşamba sabahı, Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıkarılması halinde artık 124 ülkeye seyahat edemeyeceğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.