yandex

Babacan ‘Destek isteriz’

SİYASET (BBH) - Haber Merkezi | 15.03.2023 - 12:01, Güncelleme: 15.03.2023 - 12:01 1283+ kez okundu.
 

Babacan ‘Destek isteriz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bakanlıkların dağılımından milletvekili seçimlerine, cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinden Selahattin Demirtaş’ın Meral Akşener’e mektubuna kadar gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

“Hedefimiz ilk turda açık ara kazanmak” diyen Babacan “Bizim lügatimizde devri sabık yok. Rövanşizm yok. Çünkü Türkiye her dönem kazananın diğerlerini ezdiği, üste çıkanın alttakileri ezdiği adeta nöbetleşe bir zorbalık dönemi yaşamış bugüne kadar. 20 yıl öncenin ezileni Erdoğan gücü elde edince başkalarını ezmeye başlıyor. Bu dönem bitsin istiyoruz. Biz kazanırsak kim kaybedecek? Mesela bir kişi 5 yerden maaş alıyorsa, 1 yerden alacak. 4 maaşını kaybedecek. İhale gibi görünen ama davet usulü, yarışmaya izin vermeden yapılan büyük projeleri alanlar, artık yapamayacaklar. Haksız kazançlarını kaybedecekler" şeklinde konuştu.  ‘Mutabakatımız herkesin içine sindi’ diyen Ali Babacan ‘’Sonucu itibariyle herkesin içinin rahat olduğu bir mutabakata vardık. Onun için istişare çok kıymetli. Ortak akıl ürünü çalışmalar her zaman çok daha sıhhatlidir. Nihai deklarasyonumuz çok büyük bir sevinç dalgası oluşturdu. İnsanların umudu arttı” dedi. “Muhalefetteki partiler, sadece HDP değil, herkes gelsin adayımızı desteklesin isteriz. Ortak adayımıza ne kadar çok destek alırsak alacağı oy o kadar fazla olur. İlk turda açık arayla kazanırız. Hedefimiz ilk turda açık ara kazanmak” şeklinde konuşan Deva Partisi genel Başkanı Ali Babacan “Erdoğan aklına estiğini yapıyor. İstişaresiz kararlar veriyor. O kurulların nasıl çalışmadığını iyi biliyoruz. Kurul üyesi bir sürü insan var. Gelip bize anlatıyorlar o kurulların nasıl işlemediğini” şeklinde konuştu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bakanlıkların dağılımından milletvekili seçimlerine, cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinden Selahattin Demirtaş’ın Meral Akşener’e mektubuna kadar gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.
“Hedefimiz ilk turda açık ara kazanmak” diyen Babacan “Bizim lügatimizde devri sabık yok. Rövanşizm yok. Çünkü Türkiye her dönem kazananın diğerlerini ezdiği, üste çıkanın alttakileri ezdiği adeta nöbetleşe bir zorbalık dönemi yaşamış bugüne kadar. 20 yıl öncenin ezileni Erdoğan gücü elde edince başkalarını ezmeye başlıyor. Bu dönem bitsin istiyoruz. Biz kazanırsak kim kaybedecek? Mesela bir kişi 5 yerden maaş alıyorsa, 1 yerden alacak. 4 maaşını kaybedecek. İhale gibi görünen ama davet usulü, yarışmaya izin vermeden yapılan büyük projeleri alanlar, artık yapamayacaklar. Haksız kazançlarını kaybedecekler" şeklinde konuştu. 
‘Mutabakatımız herkesin içine sindi’ diyen Ali Babacan ‘’Sonucu itibariyle herkesin içinin rahat olduğu bir mutabakata vardık. Onun için istişare çok kıymetli. Ortak akıl ürünü çalışmalar her zaman çok daha sıhhatlidir. Nihai deklarasyonumuz çok büyük bir sevinç dalgası oluşturdu. İnsanların umudu arttı” dedi.
“Muhalefetteki partiler, sadece HDP değil, herkes gelsin adayımızı desteklesin isteriz. Ortak adayımıza ne kadar çok destek alırsak alacağı oy o kadar fazla olur. İlk turda açık arayla kazanırız. Hedefimiz ilk turda açık ara kazanmak” şeklinde konuşan Deva Partisi genel Başkanı Ali Babacan “Erdoğan aklına estiğini yapıyor. İstişaresiz kararlar veriyor. O kurulların nasıl çalışmadığını iyi biliyoruz. Kurul üyesi bir sürü insan var. Gelip bize anlatıyorlar o kurulların nasıl işlemediğini” şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.