yandex

Çanakkale açıklarında göçmen faciası: 14 kişi hayatını kaybetti

ASAYİŞ (MG) - Milli Gazete | 15.03.2024 - 14:34, Güncelleme: 15.03.2024 - 14:34 1664+ kez okundu.
 

Çanakkale açıklarında göçmen faciası: 14 kişi hayatını kaybetti

Çanakkale'de kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 2'si bebek 14 kişi hayatını kaybetti.

Umuda yolculuk acı sonla bitti. Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında içerisinde kaçak göçmenler bulunan lastik bot henüz belirlenemeyen bir neden ile battı. Alınan bilgi üzerine kısa sürede bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik ekipleri ilk etapta 8 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaştı. Ardından bölgede genişletilen çalışmalar kapsamında ölü sayısı 14'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin içinde iki çocuğunda bulunduğu belirtildi. "GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT GECE BATMIŞ" Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Valisi  İlhami Aktaş, botun gece saatlerinde battığını, ihbarın ise sabah alındığını ve hızlı bir şekilde bölgeye ekiplerin sevk edildiğini söyledi. Valilik tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. Başta Sahil Güvenlik Komutanlığımız olmak üzere tüm kurumlarımız tarafından arama ve kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 8 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."   Öte yandan  10 sahil güvenlik botu, 2 helikopter, deniz polisi, UMKE ve AFAD ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kabatepe Limanı'nda da çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.
Çanakkale'de kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 2'si bebek 14 kişi hayatını kaybetti.

Umuda yolculuk acı sonla bitti.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında içerisinde kaçak göçmenler bulunan lastik bot henüz belirlenemeyen bir neden ile battı.

Alınan bilgi üzerine kısa sürede bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik ekipleri ilk etapta 8 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaştı. Ardından bölgede genişletilen çalışmalar kapsamında ölü sayısı 14'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin içinde iki çocuğunda bulunduğu belirtildi.

"GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT GECE BATMIŞ"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Valisi  İlhami Aktaş, botun gece saatlerinde battığını, ihbarın ise sabah alındığını ve hızlı bir şekilde bölgeye ekiplerin sevk edildiğini söyledi.

Valilik tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. Başta Sahil Güvenlik Komutanlığımız olmak üzere tüm kurumlarımız tarafından arama ve kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 8 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

 

Öte yandan  10 sahil güvenlik botu, 2 helikopter, deniz polisi, UMKE ve AFAD ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kabatepe Limanı'nda da çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.