yandex

Çöpten çıkan mektup pullarıyla başlayan koleksiyon yarım asırdır büyüyor

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 24.12.2019 - 19:43, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2508+ kez okundu.
 

Çöpten çıkan mektup pullarıyla başlayan koleksiyon yarım asırdır büyüyor

Konya'da 63 yaşındaki Mehmet Şimşek, çöpten topladığı mektup pullarıyla başladığı, kibrit kutusu, gazoz kapağı, kartpostal gibi birçok parçanın yer aldığı koleksiyonuna yeni ürünler eklemeyi sürdürüyor.

Konya'da 63 yaşındaki Mehmet Şimşek, çöpten topladığı mektup pullarıyla başladığı, kibrit kutusu, gazoz kapağı, kartpostal gibi birçok parçanın yer aldığı koleksiyonunu yarım asırdır yeni ürünlerle büyütüyor. Esnaf emeklisi Mehmet Şimşek'in kibrit kutusu, gazoz kapağı, kartpostal, anahtarlık, para, pul, meyve ve su şişesi etiketi, kalem ile oyuncak arabalardan oluşan koleksiyonu, görenleri geçmişe götürüyor. AA muhabirine çeşitli alanlarda yaptığı koleksiyonlarını anlatan Şimşek, sözlerine "Kamu kurumlarının çöplerinden pul toplayarak bu işe girdim." diyerek başladı. Şimşek, çocukluğunda başladığı koleksiyonerliği aynı heyecanla sürdürdüğünü belirterek, "Biriktirdiğim çoğu şeyi günümüze ulaştıramadım çünkü iyi muhafaza edecek imkanım yoktu. Buna rağmen koleksiyon sevdamdan asla vazgeçmedim." dedi. Altı ülkeden "takas" yoluyla alışveriş yapıyor Pulun ardından kibrit kutusu koleksiyonerliğine başladığını ve buna hepsinden daha çok değer verdiğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu: "Kibrit koleksiyonunda en önem verdiğim ülkelerin başında Hindistan geliyor. Hindistan'da kibrit üreten firmaların olduğunu biliyorum, hatta dernekleri ve müzeleri bile var. Zaman zaman takas yoluyla alışveriş yaptığım oluyor. Yunanistan, Rusya, İran, Endonezya ve Danimarka'daki koleksiyoncularla da iletişime geçerek bende olmayan kibrit kutularını alıyorum."  Meyve etiketi koleksiyonu bile var Şimşek, her çeşit koleksiyona ilgi duyması nedeniyle, bunun parçası olabilecek her ürünün kendisi için değer taşıdığını vurguladı. Bir şeyler biriktirmekten mutlu olduğunu dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:  "Kapak koleksiyonuna başladığımda, şişeden çıkarılacak kapakların zarar görmemesi için yurt dışından açacak getirdim. Bu kadar önem veriyorum. 13 yaşımdan beri bu hobiyle ilgileniyorum. Bir yandan gençlere de bu işi aşılamaya çalışıyorum. Bir şeyler biriktirmek, tasarruf yapmak çok güzel. Bu iş bana geçmişi hatırlatıyor. Bunlara baktığımda çocukluğumu hatırlıyorum."
Konya'da 63 yaşındaki Mehmet Şimşek, çöpten topladığı mektup pullarıyla başladığı, kibrit kutusu, gazoz kapağı, kartpostal gibi birçok parçanın yer aldığı koleksiyonuna yeni ürünler eklemeyi sürdürüyor.

Konya'da 63 yaşındaki Mehmet Şimşek, çöpten topladığı mektup pullarıyla başladığı, kibrit kutusu, gazoz kapağı, kartpostal gibi birçok parçanın yer aldığı koleksiyonunu yarım asırdır yeni ürünlerle büyütüyor.

Esnaf emeklisi Mehmet Şimşek'in kibrit kutusu, gazoz kapağı, kartpostal, anahtarlık, para, pul, meyve ve su şişesi etiketi, kalem ile oyuncak arabalardan oluşan koleksiyonu, görenleri geçmişe götürüyor.

AA muhabirine çeşitli alanlarda yaptığı koleksiyonlarını anlatan Şimşek, sözlerine "Kamu kurumlarının çöplerinden pul toplayarak bu işe girdim." diyerek başladı.

Şimşek, çocukluğunda başladığı koleksiyonerliği aynı heyecanla sürdürdüğünü belirterek, "Biriktirdiğim çoğu şeyi günümüze ulaştıramadım çünkü iyi muhafaza edecek imkanım yoktu. Buna rağmen koleksiyon sevdamdan asla vazgeçmedim." dedi.

Altı ülkeden "takas" yoluyla alışveriş yapıyor

Pulun ardından kibrit kutusu koleksiyonerliğine başladığını ve buna hepsinden daha çok değer verdiğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Kibrit koleksiyonunda en önem verdiğim ülkelerin başında Hindistan geliyor. Hindistan'da kibrit üreten firmaların olduğunu biliyorum, hatta dernekleri ve müzeleri bile var. Zaman zaman takas yoluyla alışveriş yaptığım oluyor. Yunanistan, Rusya, İran, Endonezya ve Danimarka'daki koleksiyoncularla da iletişime geçerek bende olmayan kibrit kutularını alıyorum." 

Meyve etiketi koleksiyonu bile var

Şimşek, her çeşit koleksiyona ilgi duyması nedeniyle, bunun parçası olabilecek her ürünün kendisi için değer taşıdığını vurguladı.

Bir şeyler biriktirmekten mutlu olduğunu dile getiren Şimşek, şunları kaydetti: 

"Kapak koleksiyonuna başladığımda, şişeden çıkarılacak kapakların zarar görmemesi için yurt dışından açacak getirdim. Bu kadar önem veriyorum. 13 yaşımdan beri bu hobiyle ilgileniyorum. Bir yandan gençlere de bu işi aşılamaya çalışıyorum. Bir şeyler biriktirmek, tasarruf yapmak çok güzel. Bu iş bana geçmişi hatırlatıyor. Bunlara baktığımda çocukluğumu hatırlıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.