yandex

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cezalar daha da artırılacak

TÜRKİYE 04.03.2022 - 10:44, Güncelleme: 04.03.2022 - 10:44 1598+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cezalar daha da artırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasten öldürme ve yaralama suçları kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artacağını söyledi.İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki kadın cinayetlerinin oran olarak Avrupa ülkelerinin çoğundan daha geride olduğunu ancak bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar kendimizi görevimizi yapmış sayamayacaklarını söyledi. Bir süredir Adalet Bakanlığı'nın yeni bir reform paketinin hazırlıklarını yürüttüğünü kaydeden Erdoğan, "Taslağı üzerindeki çalışmaları biten bu paketi en kısa sürede TBMM’nin gündemine getireceğiz. Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir" dedi.  Erdoğan, şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebileceğini kaydetti.  https://youtu.be/0Sn51tXCMIQ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasten öldürme ve yaralama suçları kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artacağını söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki kadın cinayetlerinin oran olarak Avrupa ülkelerinin çoğundan daha geride olduğunu ancak bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar kendimizi görevimizi yapmış sayamayacaklarını söyledi.

Bir süredir Adalet Bakanlığı'nın yeni bir reform paketinin hazırlıklarını yürüttüğünü kaydeden Erdoğan, "Taslağı üzerindeki çalışmaları biten bu paketi en kısa sürede TBMM’nin gündemine getireceğiz. Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir" dedi. 

Erdoğan, şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebileceğini kaydetti. 


https://youtu.be/0Sn51tXCMIQ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.