yandex

Dışişleri Bakanlığıʹndan Suudi Arabistanʹı hedef alan füze saldırısına kınama

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3127+ kez okundu.
 

Dışişleri Bakanlığıʹndan Suudi Arabistanʹı hedef alan füze saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, dün gece saatlerinde Yemen'deki Husiler tarafından Suudi Arabistan'ın hedef alan füze saldırıları hakkında yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, Suudi Arabistan'da çeşitli şehirlere düzenlenen 7 adet balistik füze saldırısı kınandı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması "25 Mart gecesi Yemen’den Suudi Arabistan’ın çeşitli şehirlerine yönelik olarak 7 adet füze saldırısı gerçekleştirildiği endişeyle öğrenilmiştir. Bu saldırıları kınıyoruz. Bahsekonu füzelerin hedeflerine varmadan Suudi Arabistan hava savunma sistemleri tarafından havada imha edilmesiyle daha büyük can ve mal kaybının önlenmiş olması teselli vericidir. Saldırılarda, 1 kişi hayatını kaybetti Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri dün Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan 7 füzenin imha edildiğini duyurmuştu. İmha edilmiş füzelerin, yerleşim yerlerine isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Yemen'de meşru hükümet güçlerine karşı savaşan Husiler tarafından daha önce de Riyad'a fırlatılan balistik füzeler, havada imha edilmişti. Ülkede darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart 2015'ten bu yana meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor. Kaynak: TRT Haber, AA  

Dışişleri Bakanlığı, dün gece saatlerinde Yemen'deki Husiler tarafından Suudi Arabistan'ın hedef alan füze saldırıları hakkında yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Suudi Arabistan'da çeşitli şehirlere düzenlenen 7 adet balistik füze saldırısı kınandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması

"25 Mart gecesi Yemen’den Suudi Arabistan’ın çeşitli şehirlerine yönelik olarak 7 adet füze saldırısı gerçekleştirildiği endişeyle öğrenilmiştir. Bu saldırıları kınıyoruz.

Bahsekonu füzelerin hedeflerine varmadan Suudi Arabistan hava savunma sistemleri tarafından havada imha edilmesiyle daha büyük can ve mal kaybının önlenmiş olması teselli vericidir.

Saldırılarda, 1 kişi hayatını kaybetti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri dün Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan 7 füzenin imha edildiğini duyurmuştu.

İmha edilmiş füzelerin, yerleşim yerlerine isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

Yemen'de meşru hükümet güçlerine karşı savaşan Husiler tarafından daha önce de Riyad'a fırlatılan balistik füzeler, havada imha edilmişti.

Ülkede darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart 2015'ten bu yana meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor.

Kaynak: TRT Haber, AA

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.