yandex

Dünya 2050 yılında nasıl bir yer olacak?

TEKNOLOJİ 13.04.2023 - 13:16, Güncelleme: 13.04.2023 - 13:16 1249+ kez okundu.
 

Dünya 2050 yılında nasıl bir yer olacak?

Şu anda insanlar yapay zekanın gelecekte iş kayıplarına neden olacağına odaklanmış durumda bulunuyor.

Ancak, uzmanların belirttiğine göre gerçek çok daha kötü olabilir. Küresel reklam ajansı DDB EMEA'nın baş strateji sorumlusu George Stakhov, konuya ilişkin, "İnsanlar yeni teknolojilerin etkilerini kısa vadede abartma, uzun vadede ise hafife alma eğilimindedir. Bu Amara Kanunu olarak bilinir. Şu anda yapay zeka furyasının zirvesindeyiz ve insanlar önümüzdeki birkaç yıl içinde beyaz yakalı işlerin GPT-4 tarafından yok edileceği konusunda paniğe kapılıyor. Bu biraz abartı gibi görünüyor." dedi. Ancak Stakhov, 2050 yılına kadar yapay zekanın dünyayı yeniden şekillendireceği uyarısında bulunarak, ‘Yapay zekâyı, kontrol edenlerin büyük bir güç kazanacağı, nüfusun yüzde 99'unun ise haklarından mahrum kalacağı karanlık bir varsayım var. Buna göre "yapay zekâ lordları" YZ lordları dünyanın verilerini kontrol edecek ve geri kalanımızı kendi kölelerine dönüştürecek." dedi. İngiltere'de bir iletişim danışmanlığı şirketi olan Gallium Ventures'ın kurucusu Heather Delaney, 2050 yılına kadar insanların vücutlarına yaygın olarak çip yerleştireceklerini söyledi. Buna göre çipler vücut içindeki koşulları izleyecek ve insanların hücreleri ile iletişim halinde kalmalarını sağlayacak. Delaney, "2050'ye doğru baktığımda, insanların sağlıklarını, performanslarını ya da refahlarını iyileştirmek için biyolojilerinin bazı yönlerini değiştirmeye çalıştıkları bir tür 'kendin yap' çipleri vücutlarına yerleştireceklerini öngörüyorum." açıklamasını yaptı. İngiliz teknoloji girişimi ARK Immersive'in CEO'su Matt Littler, 2050 yılına kadar insanların kendi arzularına göre kişiselleştirilmiş ve yapay zekâ tarafından üretilmiş farklı TV şovları ve filmler izleyebileceğini söyledi.
Şu anda insanlar yapay zekanın gelecekte iş kayıplarına neden olacağına odaklanmış durumda bulunuyor.

Ancak, uzmanların belirttiğine göre gerçek çok daha kötü olabilir. Küresel reklam ajansı DDB EMEA'nın baş strateji sorumlusu George Stakhov, konuya ilişkin, "İnsanlar yeni teknolojilerin etkilerini kısa vadede abartma, uzun vadede ise hafife alma eğilimindedir. Bu Amara Kanunu olarak bilinir. Şu anda yapay zeka furyasının zirvesindeyiz ve insanlar önümüzdeki birkaç yıl içinde beyaz yakalı işlerin GPT-4 tarafından yok edileceği konusunda paniğe kapılıyor. Bu biraz abartı gibi görünüyor." dedi.

Ancak Stakhov, 2050 yılına kadar yapay zekanın dünyayı yeniden şekillendireceği uyarısında bulunarak, ‘ Yapay zekâyı, kontrol edenlerin büyük bir güç kazanacağı, nüfusun yüzde 99'unun ise haklarından mahrum kalacağı karanlık bir varsayım var. Buna göre " yapay zekâ lordları" YZ lordları dünyanın verilerini kontrol edecek ve geri kalanımızı kendi kölelerine dönüştürecek." dedi.

İngiltere'de bir iletişim danışmanlığı şirketi olan Gallium Ventures'ın kurucusu Heather Delaney, 2050 yılına kadar insanların vücutlarına yaygın olarak çip yerleştireceklerini söyledi. Buna göre çipler vücut içindeki koşulları izleyecek ve insanların hücreleri ile iletişim halinde kalmalarını sağlayacak. Delaney, "2050'ye doğru baktığımda, insanların sağlıklarını, performanslarını ya da refahlarını iyileştirmek için biyolojilerinin bazı yönlerini değiştirmeye çalıştıkları bir tür 'kendin yap' çipleri vücutlarına yerleştireceklerini öngörüyorum." açıklamasını yaptı.

İngiliz teknoloji girişimi ARK Immersive'in CEO'su Matt Littler, 2050 yılına kadar insanların kendi arzularına göre kişiselleştirilmiş ve yapay zekâ tarafından üretilmiş farklı TV şovları ve filmler izleyebileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.