yandex

Enflasyon açıklandı... Dolar kuru rekor kırdı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3553+ kez okundu.
 

Enflasyon açıklandı... Dolar kuru rekor kırdı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Enflasyon nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.85, önceki aya göre ise yüzde 1.87 arttı Geçtiğimiz ay içerisinde 4.19 seviylerine çıkan dolar kuru daha sonra 4.10'un altına gerileyerek daha az dalgalanlarla günü kapatırken dün Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" olarak teyit ederken, ülkenin not görünümünün "negatif" olduğunu bildirdi. Piyasalarda bu haberle birlkte sertdalgalanmar seyredildi. Dolar kuru  Standard & Poor's'un kararından önce 4.10 TL seviyelerindeyken karardan sonra 4.16 TL seviyesine yükseldi. Bugün ise Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayı enflasyon verileri açıkladığında Dolar yeni bir rekor kırarak 4.24 TL seviyesini gördü.   Kaynak:milligazete.com

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Enflasyon nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.85, önceki aya göre ise yüzde 1.87 arttı

Geçtiğimiz ay içerisinde 4.19 seviylerine çıkan dolar kuru daha sonra 4.10'un altına gerileyerek daha az dalgalanlarla günü kapatırken dün Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" olarak teyit ederken, ülkenin not görünümünün "negatif" olduğunu bildirdi. Piyasalarda bu haberle birlkte sertdalgalanmar seyredildi. Dolar kuru  Standard & Poor's'un kararından önce 4.10 TL seviyelerindeyken karardan sonra 4.16 TL seviyesine yükseldi.

Bugün ise Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayı enflasyon verileri açıkladığında Dolar yeni bir rekor kırarak 4.24 TL seviyesini gördü.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.