yandex

Görme engelliler farkındalık için 100 kilometre pedalladı

KONYA (BBH) - Haber Merkezi | 02.10.2023 - 19:15, Güncelleme: 02.10.2023 - 19:17 2387+ kez okundu.
 

Görme engelliler farkındalık için 100 kilometre pedalladı

Rumi Görme Engelliler Derneği, “Rumi’nin diyarı Karaman’dan hoşgörünün başkenti Konya’ya Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kilometre pedallıyoruz” farkındalık etkinliği organizasyonu düzenledi. Etkinlik tandem bisikletlerle gören sporcular eşliğinde görme engelli üyeler birlikte bisiklet sürdüler.

Etkinliğin birinci günü 30.09.2023 cumartesi günü saat 11:00 de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) önünden başladı. Dernek üyeleri Karamanlı bisikletçilerle Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar bisiklet sürdü. Burada yapılan basın açıklamasından sonra kafile saat 13:30 da Karaman Müftülüğüne bağlı vaizler tarafından yapılan dualarla Kazımkarabekir’e doğru uğurlandı. Kazımkarabekir’e varan grup önce şehitliğe uğradı, 15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın’ın kabri başında tüm şehitlere dua ettikten sonra şehidin evine uğrayan kafile, şehidin babası Selahattin Yalçın’a bayrak ve çiçek takdim etti. Buradan dinlenmeye geçen grup Pazar günü sabah saat 9 da Konya’ya hareket etti saat 16:00 da Mevlana meydanına gelen kafile 100 kilometreyi tamamlamış oldu ve alkışlarla karşılandı. Rumi Görme engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Mendilli açılış konuşması yaptı ve şu şekilde devam etti ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yılı münasebetiyle farkındalık etkinliği düzenlediklerini’’ söyledi. Ve şunları ekledi "Karaman-Konya illerinin arasının 100 kilometre olduğunu öğrenince kafamızda bir ışık yandı. Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kilometre Pedallıyoruz isimli etkinliği kararlaştırdık. Buradaki maksadımız farkındalık oluşturmak. Görme engellilerimizin bu hayatın içerisinde sosyal aktivitelerde bulunduğunu ve bu hayatın ortasında olduğunu hissettirmek amacıyla Karaman’dan Konya'ya 100 kilometre pedalladık’’ dedi. Dernek başkanın ardından kürsüye çıkan Hz Mevlana’nın 22. Kuşaktan torunu olan Esin Çelebi Bayru şöyle konuştu: ‘’Hz Mevla’nın 30 Eylül doğum günü olması ve Cumhuriyetimizin 100. yılına tekabül ettiği böyle bir zaman da bu tür bir farkındalık etkinliği beni çok duygulandırdı ve gururlandırdı inşallah bu etkinlik bir başlangıç olur ve sürekli hale gelir’’ cümlelerini kullandı. Etkinlik sonunda Rumi Görme engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Mendilli tarafından Hz. Mevlana'nın 22. Kuşaktan torunu Esin Çelebi'ye ve bisiklet turuna katkı sağlayan sponsorlara Selçuk Gayrimenkul Danışmanlığı, 4 Boyut Mimarlık ve Mobilya, Ritim Music Organizasyon, Emergen Elektronik, Aybars Medya, Vizyon Garden Düğün ve Kongre Merkezi ve Bolbolilan.com sahiplerine plaketleri takdim edildi. Ardından program sona erdi. Bu tandem bisiklet turu 3 profesyonel bisikletçi, 6 görme engelli üye, 1 gönüllü üye, 1 teknik destek, 3 şoför ve 2 tertip komitesi üyesi ile toplam 16 kişi ile gerçekleştirildi. Toplam 2 gün sürdü.      
Rumi Görme Engelliler Derneği, “Rumi’nin diyarı Karaman’dan hoşgörünün başkenti Konya’ya Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kilometre pedallıyoruz” farkındalık etkinliği organizasyonu düzenledi. Etkinlik tandem bisikletlerle gören sporcular eşliğinde görme engelli üyeler birlikte bisiklet sürdüler.

Etkinliğin birinci günü 30.09.2023 cumartesi günü saat 11:00 de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) önünden başladı. Dernek üyeleri Karamanlı bisikletçilerle Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar bisiklet sürdü. Burada yapılan basın açıklamasından sonra kafile saat 13:30 da Karaman Müftülüğüne bağlı vaizler tarafından yapılan dualarla Kazımkarabekir’e doğru uğurlandı. Kazımkarabekir’e varan grup önce şehitliğe uğradı, 15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın’ın kabri başında tüm şehitlere dua ettikten sonra şehidin evine uğrayan kafile, şehidin babası Selahattin Yalçın’a bayrak ve çiçek takdim etti. Buradan dinlenmeye geçen grup Pazar günü sabah saat 9 da Konya’ya hareket etti saat 16:00 da Mevlana meydanına gelen kafile 100 kilometreyi tamamlamış oldu ve alkışlarla karşılandı.

Rumi Görme engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Mendilli açılış konuşması yaptı ve şu şekilde devam etti ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yılı münasebetiyle farkındalık etkinliği düzenlediklerini’’ söyledi. Ve şunları ekledi "Karaman- Konya illerinin arasının 100 kilometre olduğunu öğrenince kafamızda bir ışık yandı. Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kilometre Pedallıyoruz isimli etkinliği kararlaştırdık. Buradaki maksadımız farkındalık oluşturmak. Görme engellilerimizin bu hayatın içerisinde sosyal aktivitelerde bulunduğunu ve bu hayatın ortasında olduğunu hissettirmek amacıyla Karaman’dan Konya'ya 100 kilometre pedalladık’’ dedi. Dernek başkanın ardından kürsüye çıkan Hz Mevlana’nın 22. Kuşaktan torunu olan Esin Çelebi Bayru şöyle konuştu: ‘’Hz Mevla’nın 30 Eylül doğum günü olması ve Cumhuriyetimizin 100. yılına tekabül ettiği böyle bir zaman da bu tür bir farkındalık etkinliği beni çok duygulandırdı ve gururlandırdı inşallah bu etkinlik bir başlangıç olur ve sürekli hale gelir’’ cümlelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Rumi Görme engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Mendilli tarafından Hz. Mevlana'nın 22. Kuşaktan torunu Esin Çelebi'ye ve bisiklet turuna katkı sağlayan sponsorlara Selçuk Gayrimenkul Danışmanlığı, 4 Boyut Mimarlık ve Mobilya, Ritim Music Organizasyon, Emergen Elektronik, Aybars Medya, Vizyon Garden Düğün ve Kongre Merkezi ve Bolbolilan.com sahiplerine plaketleri takdim edildi. Ardından program sona erdi.

Bu tandem bisiklet turu 3 profesyonel bisikletçi, 6 görme engelli üye, 1 gönüllü üye, 1 teknik destek, 3 şoför ve 2 tertip komitesi üyesi ile toplam 16 kişi ile gerçekleştirildi. Toplam 2 gün sürdü.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.