yandex

Hayvan Hakları Koruma Kanunu teklifi Meclis'e verildi

TÜRKİYE (MG) - Milli Gazete | 01.07.2021 - 17:34, Güncelleme: 01.07.2021 - 17:34 2098+ kez okundu.
 

Hayvan Hakları Koruma Kanunu teklifi Meclis'e verildi

Son dakika haberi... Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hayvan Hakları Koruma Kanunu teklifini Meclis'e verdi. Teklife göre, Petshoplarda kedi ve köpek satışlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Uzun süredir beklenen hayvanları koruyacak yasal düzenlemeleri içeren Hayvan Hakları Koruma Kanunu teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.  AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından, “Hayvan dostlarımızı mal ve eşya olmaktan çıkaran onları canlı varlık olarak kabul eden ve hukuklarını düzenleyen kanun teklifimizi TBMM’ye sunduk. Hayırlı olsun.” ifadelerini paylaştı.   Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Mahir Ünal, özetle şunları söyledi: “Tehlikeli türlerin bakılması ve barındırılması yasaklanacak. Hayvan mal değil, can sayılacak. Sahipli hayvan ve sahipsiz hayvan kavramını kaldırıyoruz. Petshoplarda kedi ve köpek satışlarının önüne geçilmektedir. Alınan hayvanların sonradan terk edilmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Kedi ve köpek sahiplerine dijital kimlik zorunluluğu getirilecek. Kara ve su sirkleri ile yunus parklarının açılması ve işletilmesi yasaklanacak.” Hayvanların icra konusu olmaktan, sahiplerinin borçlarından dolayı özel ilgi amacıyla bakılan hayvanların haczedilmesi de ortadan kalkmaktadır. Sahibi tarafından şikayet hakkı kullanılmasa dahi süreç takip edilecektir. Suçun hayvana karşı işlenmesi durumunda hem Tarım Bakanlığı hem de adli mercilerce süreç takip edilecek.”   ERDOĞAN DÜZENLEMENİN ÖNE ALINMASI TALİMATI VERDİ AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlemenin öne alınması talimatını verdiğini söyledi. Çelik, Twitter adresinden de yaptığı paylaşımda, "Hayvanlar bu hayatta kader arkadaşlarımızdır. Her biri birer candır. Bu düşünce ve Cumhurbaşkanımızın talimatı ile canlarla ilgili yasa teklifimizi TBMM’ye sunduk." ifadelerini kullandı.
Son dakika haberi... Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hayvan Hakları Koruma Kanunu teklifini Meclis'e verdi. Teklife göre, Petshoplarda kedi ve köpek satışlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Uzun süredir beklenen hayvanları koruyacak yasal düzenlemeleri içeren Hayvan Hakları Koruma Kanunu teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından, “Hayvan dostlarımızı mal ve eşya olmaktan çıkaran onları canlı varlık olarak kabul eden ve hukuklarını düzenleyen kanun teklifimizi TBMM’ye sunduk. Hayırlı olsun.” ifadelerini paylaştı.

 

Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Mahir Ünal, özetle şunları söyledi:

“Tehlikeli türlerin bakılması ve barındırılması yasaklanacak. Hayvan mal değil, can sayılacak. Sahipli hayvan ve sahipsiz hayvan kavramını kaldırıyoruz.

Petshoplarda kedi ve köpek satışlarının önüne geçilmektedir. Alınan hayvanların sonradan terk edilmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Kedi ve köpek sahiplerine dijital kimlik zorunluluğu getirilecek. Kara ve su sirkleri ile yunus parklarının açılması ve işletilmesi yasaklanacak.”

Hayvanların icra konusu olmaktan, sahiplerinin borçlarından dolayı özel ilgi amacıyla bakılan hayvanların haczedilmesi de ortadan kalkmaktadır.

Sahibi tarafından şikayet hakkı kullanılmasa dahi süreç takip edilecektir.

Suçun hayvana karşı işlenmesi durumunda hem Tarım Bakanlığı hem de adli mercilerce süreç takip edilecek.”

 

ERDOĞAN DÜZENLEMENİN ÖNE ALINMASI TALİMATI VERDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlemenin öne alınması talimatını verdiğini söyledi.

Çelik, Twitter adresinden de yaptığı paylaşımda, "Hayvanlar bu hayatta kader arkadaşlarımızdır. Her biri birer candır. Bu düşünce ve Cumhurbaşkanımızın talimatı ile canlarla ilgili yasa teklifimizi TBMM’ye sunduk." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.