yandex

İki Kişiye 66 Bin 798 TL Ceza

ASAYİŞ (BBH) - Haber Merkezi | 15.03.2023 - 10:59, Güncelleme: 15.03.2023 - 10:59 1280+ kez okundu.
 

İki Kişiye 66 Bin 798 TL Ceza

Konya polisi, yasaklı ırk besleyen ve maskesiz gezdirerek insanların hayatını tehlikeye atan 2 kişiyi tespit ederek şahıslara toplanda 66 bin 798 lira para cezası uyguladı.

Edinilen bilgiye göre, Konya’da polis ekipleri, tehlikeli köpek ırklarını kayıt altına aldırmayan, çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların olduğu halka açık yerlerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren şahısların denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yasaklı ırk besleyen ve maskesiz gezdirerek insanların hayatını tehlikeye atan 2 kişiyi tespit eden polisler, şahıslara toplanda 66 bin 798 lira para cezası uyguladı. Polis ekipleri, Meram Yeniyol Caddesi üzerinde devriye görevi yürüttüğü esnada bir şahsın elinde ağızlıksız olarak yasaklı ırk olduğu düşünülen bir köpek gezdirdiğini fark ederek şahsı durdurdu. Polislerin Tarım ve Orman Müdürlüğü Denetim Görevlilerine durumu bildirmeleri üzerine köpeğin yasaklı ırklardan olan Dogo Argentino cinsi olduğu, köpeğin kayıtlı ancak ağızlıksız gezdirilmesinin çevre güvenliği için tehlikeli ve yasak olduğu anlaşıldı. Köpeğin sahibi olan şahsa 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden Ağızlıksız Yasaklı Irk Gezdirme suçundan 33 bin 399 TL idari para cezası uygulandı. Bir vatandaş tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Fevzi çakmak Mahallesindeki adrese gitti. Adreste yapılan aramada ikametin çatısında bağlı vaziyette bulunan ve kaydı olmadan beslenmesi yasak olan Pitbull cinsi köpek olduğu ve kaydının bulunmadığı tespit edildi. Yetkililerce el konulan köpek Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken yasaklı ırkı kayıt ettirmeden besleyen şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu gereğince 33 bin 399 TL idari para cezası uygulandı.
Konya polisi, yasaklı ırk besleyen ve maskesiz gezdirerek insanların hayatını tehlikeye atan 2 kişiyi tespit ederek şahıslara toplanda 66 bin 798 lira para cezası uyguladı.
Edinilen bilgiye göre, Konya’da polis ekipleri, tehlikeli köpek ırklarını kayıt altına aldırmayan, çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların olduğu halka açık yerlerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren şahısların denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yasaklı ırk besleyen ve maskesiz gezdirerek insanların hayatını tehlikeye atan 2 kişiyi tespit eden polisler, şahıslara toplanda 66 bin 798 lira para cezası uyguladı.
Polis ekipleri, Meram Yeniyol Caddesi üzerinde devriye görevi yürüttüğü esnada bir şahsın elinde ağızlıksız olarak yasaklı ırk olduğu düşünülen bir köpek gezdirdiğini fark ederek şahsı durdurdu. Polislerin Tarım ve Orman Müdürlüğü Denetim Görevlilerine durumu bildirmeleri üzerine köpeğin yasaklı ırklardan olan Dogo Argentino cinsi olduğu, köpeğin kayıtlı ancak ağızlıksız gezdirilmesinin çevre güvenliği için tehlikeli ve yasak olduğu anlaşıldı. Köpeğin sahibi olan şahsa 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden Ağızlıksız Yasaklı Irk Gezdirme suçundan 33 bin 399 TL idari para cezası uygulandı.
Bir vatandaş tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Fevzi çakmak Mahallesindeki adrese gitti. Adreste yapılan aramada ikametin çatısında bağlı vaziyette bulunan ve kaydı olmadan beslenmesi yasak olan Pitbull cinsi köpek olduğu ve kaydının bulunmadığı tespit edildi. Yetkililerce el konulan köpek Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken yasaklı ırkı kayıt ettirmeden besleyen şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu gereğince 33 bin 399 TL idari para cezası uygulandı.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.