yandex

Vuhan'da yaşayan Türk son durumu anlattı: Sokaklar rahatsız edecek kadar boş

DÜNYA 31.01.2020 - 20:20, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3183+ kez okundu.
 

Vuhan'da yaşayan Türk son durumu anlattı: Sokaklar rahatsız edecek kadar boş

Dünya corona virüs salgınıyla ilgili kriz yaşamaya devam ederken Vuhan'daki Türk vatandaşlar 'Koca Yusuf'u beklemeye başladı. Tahliye olmayı bekleyen vatandaşlardan biri olan Veysel Taş yaşadıkları süreci ve daha sonra neler olacağını CNN TÜRK ekranlarında paylaştı. 'Sokaklar rahatsız edecek derecede boş' diyen Taş, Ankara'ya döndükten sonra 2 hafta karantinada kalacaklarını bildirdi.

  Tahliye bekleyen Türk vatandaşlardan biri olan Veysel Taş CNN TÜRK'e açıklama yaptı. Veysel Taş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: VUHAN'DA NELER YAŞADILAR?  Sitede kalıyorum, çalıştığım için diğer okuyan arkadaşlardan biraz daha farklı bir durum vardı. Erzağım bittiği zaman tedirgin de olsam bunları almam gerekiyordu. Stok yaptıktan sonra evde sürekli kalmanız sıkıntı, çıkmamanız gerektiğini biliyorsunuz. Dışarı çıktığınız zaman çok fazla insan yok. İnsanlar çok fazla iletişime geçmek istemiyorlar. Bu durum bize baskı yaptı. Hastalık riskinden ötürü talebimizi dile getirdik, buradan ayrılmak istiyoruz diye. Ülkemiz bize sahip çıktı. "SOKAKLAR RAHATSIZ EDECEK DERECEDE BOŞ"  Sokaklar gerçekten rahatsız edecek derecede boş. Dışarı çıkıyorsunuz, insan görmemek sizi rahatsız ediyor. Gerçekten acaba 'bir tek ben mi kaldım burada' diyebiliyorsunuz. Açık market bulduğumda insan görüyorum, insanlar var ama aşırı derecede az. İletişime geçemiyorsunuz. İş yerleri tatil edildi, ikinci bir duyuruya kadar tatil olduğu söylendi. Ne zamana kadar tatil olacak bilmiyoruz. Bu olayın ne zaman biteceği önemli. Genel olarak bir tedirginlik var herkeste. Biz Türkler olarak şanslıyız, buradan çıkabiliyoruz. Oturup konuştuğumuz zaman herkes Türkiye'ye dönüyoruz diyor. Bunu paylaşmak güzel bir duygu. Uçak içinde özel tedbirler alınacak. Çöpler bile ayrı atılacak. Uçak Ankara'ya vardığında kapının açılmasının ardından hastaneye olan nakillerimiz hepsi yüksek seviyede tedbirler alınarak yapılacak. Güvenlikli ve önlemli bir şekilde hastaneye nakil olacağımız söylendi. Karantina süreci olarak 2 hafta olacağı aktarıldı. MİLLİYET
Dünya corona virüs salgınıyla ilgili kriz yaşamaya devam ederken Vuhan'daki Türk vatandaşlar 'Koca Yusuf'u beklemeye başladı. Tahliye olmayı bekleyen vatandaşlardan biri olan Veysel Taş yaşadıkları süreci ve daha sonra neler olacağını CNN TÜRK ekranlarında paylaştı. 'Sokaklar rahatsız edecek derecede boş' diyen Taş, Ankara'ya döndükten sonra 2 hafta karantinada kalacaklarını bildirdi.

 

Tahliye bekleyen Türk vatandaşlardan biri olan Veysel Taş CNN TÜRK'e açıklama yaptı. Veysel Taş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

VUHAN'DA NELER YAŞADILAR? 


Sitede kalıyorum, çalıştığım için diğer okuyan arkadaşlardan biraz daha farklı bir durum vardı. Erzağım bittiği zaman tedirgin de olsam bunları almam gerekiyordu. Stok yaptıktan sonra evde sürekli kalmanız sıkıntı, çıkmamanız gerektiğini biliyorsunuz.

Dışarı çıktığınız zaman çok fazla insan yok. İnsanlar çok fazla iletişime geçmek istemiyorlar. Bu durum bize baskı yaptı. Hastalık riskinden ötürü talebimizi dile getirdik, buradan ayrılmak istiyoruz diye. Ülkemiz bize sahip çıktı.

"SOKAKLAR RAHATSIZ EDECEK DERECEDE BOŞ" 
Sokaklar gerçekten rahatsız edecek derecede boş. Dışarı çıkıyorsunuz, insan görmemek sizi rahatsız ediyor. Gerçekten acaba 'bir tek ben mi kaldım burada' diyebiliyorsunuz. Açık market bulduğumda insan görüyorum, insanlar var ama aşırı derecede az. İletişime geçemiyorsunuz.

İş yerleri tatil edildi, ikinci bir duyuruya kadar tatil olduğu söylendi. Ne zamana kadar tatil olacak bilmiyoruz. Bu olayın ne zaman biteceği önemli.

Genel olarak bir tedirginlik var herkeste. Biz Türkler olarak şanslıyız, buradan çıkabiliyoruz. Oturup konuştuğumuz zaman herkes Türkiye'ye dönüyoruz diyor. Bunu paylaşmak güzel bir duygu.

Uçak içinde özel tedbirler alınacak. Çöpler bile ayrı atılacak. Uçak Ankara'ya vardığında kapının açılmasının ardından hastaneye olan nakillerimiz hepsi yüksek seviyede tedbirler alınarak yapılacak.

Güvenlikli ve önlemli bir şekilde hastaneye nakil olacağımız söylendi. Karantina süreci olarak 2 hafta olacağı aktarıldı.

MİLLİYET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.