yandex

Eski Katar Başbakanıʹndan skandal İsrail açıklaması: Kendi topraklarında...

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2882+ kez okundu.
 

Eski Katar Başbakanıʹndan skandal İsrail açıklaması: Kendi topraklarında...

Eski Katar Başbakanı Hamad bin Jassem Bin Cabir Es-Sani, Suudi Prensi Muhammed bin Salman'ın yaptığı İsrail açıklamalarından sonra İsrail'in kendi topraklarında yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi. İbn Jassem, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada, "Benim uzun yıllardan beri süre gelen kanaatim, İsrail’in kendi topraklarında güvenli bir şekilde yaşama hakkıdır ama yine de Filistinlilerin de aynı haklara sahip olduklarından bahsetmekten utanıyorum." dedi. MUHAMMED BİN SELMAN FİTİLİ ATEŞLEMİŞTİ Geçtiğimiz günlerde de Suudi Prens Muhammed bin Salman, Amerikan dergisi The Atlantic'e verdiği ropörtajda, İsrail'in kendi topraklarına sahip olma hakkı bulunduğunu söyleyen ilk üst düzey Suudi yetkili olmuştu. Selman, "Ben hem Filistinlilerin hem de İsraillilerin kendi topraklarına sahip olma hakkı olduğuna inanıyorum. Ama herkes için istikrarı güvence altına alacak ve ilişkileri normalleştirecek bir barış anlaşmasına sahip olma zorunluluğumuz var." demişti. HAMAD BİN CASİM BİN CABİR ES-SANİ KİMDİR? Dördüncü Katar Başbakanı olan Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani, Şeyh Jassim Bin Jabr Al Thani'nin 5. oğlu ve Muhammed Şeyh Muhammed Jabr bin Al Thani'nin torunu, 1982 ve 1989 yılları arasında Belediye İşleri ve Tarım Bakanı Ofisi Direktörü olarak görev yaptı. Temmuz 1989 yılında Belediye İşlerine ve Mayıs 1990 yılında Tarım bakanı olarak atandı. Tarım Bakanı göreviyle birlikte iki yıl Elektrik ve Su Bakanı olarak atandı. 1 Eylül 1992 tarihinde Hamad, Katar 8. Emiri tarafından Dışişleri Bakanı olarak atandı. Dışişleri Bakanı pozisyonunu koruyarak 16 Eylül 2003 tarihinde Başbakan Birinci Yardımcısı olarak atandı. 2 Nisan 2007'e Katar Başbakanı olarak atandı. Şeyh Abdullah bin Khalifa al-Thani ise Dışişleri Bakanı olarak hizmet vermeye devam etti. Qatar Airways ve Yabancı Yatırım Şirketi, Katar Diar Gayrimenkul Yatırım, İnci ve Harrods gibi birçok güçlü işletmeler de pay sahibi olan Hamad Al Tani 1973'ten 2005 yılına kadar Cevahir Al Tani ile evliydi. 2008 yılında Al Jawhara bint Fahad ile evlendi. Hamad Al Tani 15 çocuk babasıdır.   Kaynak:milligazete.com

Eski Katar Başbakanı Hamad bin Jassem Bin Cabir Es-Sani, Suudi Prensi Muhammed bin Salman'ın yaptığı İsrail açıklamalarından sonra İsrail'in kendi topraklarında yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi.

İbn Jassem, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada, "Benim uzun yıllardan beri süre gelen kanaatim, İsrail’in kendi topraklarında güvenli bir şekilde yaşama hakkıdır ama yine de Filistinlilerin de aynı haklara sahip olduklarından bahsetmekten utanıyorum." dedi.

MUHAMMED BİN SELMAN FİTİLİ ATEŞLEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde de Suudi Prens Muhammed bin Salman, Amerikan dergisi The Atlantic'e verdiği ropörtajda, İsrail'in kendi topraklarına sahip olma hakkı bulunduğunu söyleyen ilk üst düzey Suudi yetkili olmuştu.

Selman, "Ben hem Filistinlilerin hem de İsraillilerin kendi topraklarına sahip olma hakkı olduğuna inanıyorum. Ama herkes için istikrarı güvence altına alacak ve ilişkileri normalleştirecek bir barış anlaşmasına sahip olma zorunluluğumuz var." demişti.

HAMAD BİN CASİM BİN CABİR ES-SANİ KİMDİR?

Dördüncü Katar Başbakanı olan Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani, Şeyh Jassim Bin Jabr Al Thani'nin 5. oğlu ve Muhammed Şeyh Muhammed Jabr bin Al Thani'nin torunu, 1982 ve 1989 yılları arasında Belediye İşleri ve Tarım Bakanı Ofisi Direktörü olarak görev yaptı. Temmuz 1989 yılında Belediye İşlerine ve Mayıs 1990 yılında Tarım bakanı olarak atandı. Tarım Bakanı göreviyle birlikte iki yıl Elektrik ve Su Bakanı olarak atandı.

1 Eylül 1992 tarihinde Hamad, Katar 8. Emiri tarafından Dışişleri Bakanı olarak atandı. Dışişleri Bakanı pozisyonunu koruyarak 16 Eylül 2003 tarihinde Başbakan Birinci Yardımcısı olarak atandı. 2 Nisan 2007'e Katar Başbakanı olarak atandı. Şeyh Abdullah bin Khalifa al-Thani ise Dışişleri Bakanı olarak hizmet vermeye devam etti.

Qatar Airways ve Yabancı Yatırım Şirketi, Katar Diar Gayrimenkul Yatırım, İnci ve Harrods gibi birçok güçlü işletmeler de pay sahibi olan Hamad Al Tani 1973'ten 2005 yılına kadar Cevahir Al Tani ile evliydi. 2008 yılında Al Jawhara bint Fahad ile evlendi. Hamad Al Tani 15 çocuk babasıdır.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.