yandex

Enerjinin ipek yolu TANAPʹta sona yaklaşıldı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2690+ kez okundu.
 

Enerjinin ipek yolu TANAPʹta sona yaklaşıldı

Azerbaycan doğalgazı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP ile Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacak. Boru hattı Türkiye'ye Gürcistan sınırındaki Türkgözü köyünde girecek. Çıkış noktaları, Eskişehir ve Trakya olacak. 16 milyar metreküp doğalgazın 6 milyarını Türkiye kullanacak Boruların büyük bölümü yeraltından geçiyor. TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, doğal gazın dağıtım noktalarından olan Eskişehir'de konuşarak, şunları söyledi:  "Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük doğalgaz boru hattı projesini gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız iki kompresör merkezi 16 milyar metreküp gazı taşımak için yeterli görünüyor. Bu 16 milyar metreküp gazın 6'sınıTürkiye kullanacak." Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü Ölçüm istasyonları, basınç merkezleri yerinde incelendi. TANAP'la birlikte Azerbaycan'dan gelen doğal gaz Eskişehir'deki kompresör merkezinden çevre illere dağıtılacak. Proje Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük doğal gaz boru hattı projesi olma özelliği taşıyor. Düzyol, "Zorlu bir proje gerçekleştirdik 20 il 67 ilçe 600 köyden geçen bir boru hattı projesi inşaa ettik. Şu an gelinen nokta itibarıyla Türkiye'ye gaz vermeye hazır durumdayız" dedi.  30 Haziran 2018'de Eskişehir'den ilk gaz dağıtımı başlayacak Şu anda 7 bin kişinin çalıştığı projede sona yaklaşıldı. Projede gaz akışının 30 Haziran 2018 tarihinde başlaması hedefleniyor. Avrupa'ya doğalgaz, Trans Atlantik Doğal Gaz Boru Hattı projesiyle 2020'de ulaşacak. Hattan, Avrupa ülkelerine yılda 10 milyar metreküp doğal gaz akışı sağlanacak. Kaynak: TRT Haber

Azerbaycan doğalgazı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP ile Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacak.

Boru hattı Türkiye'ye Gürcistan sınırındaki Türkgözü köyünde girecek. Çıkış noktaları, Eskişehir ve Trakya olacak.

16 milyar metreküp doğalgazın 6 milyarını Türkiye kullanacak

Boruların büyük bölümü yeraltından geçiyor. TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, doğal gazın dağıtım noktalarından olan Eskişehir'de konuşarak, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük doğalgaz boru hattı projesini gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız iki kompresör merkezi 16 milyar metreküp gazı taşımak için yeterli görünüyor. Bu 16 milyar metreküp gazın 6'sınıTürkiye kullanacak."

Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü

Ölçüm istasyonları, basınç merkezleri yerinde incelendi. TANAP'la birlikte Azerbaycan'dan gelen doğal gaz Eskişehir'deki kompresör merkezinden çevre illere dağıtılacak.

Proje Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük doğal gaz boru hattı projesi olma özelliği taşıyor.

Düzyol, "Zorlu bir proje gerçekleştirdik 20 il 67 ilçe 600 köyden geçen bir boru hattı projesi inşaa ettik. Şu an gelinen nokta itibarıyla Türkiye'ye gaz vermeye hazır durumdayız" dedi. 

30 Haziran 2018'de Eskişehir'den ilk gaz dağıtımı başlayacak

Şu anda 7 bin kişinin çalıştığı projede sona yaklaşıldı. Projede gaz akışının 30 Haziran 2018 tarihinde başlaması hedefleniyor.

Avrupa'ya doğalgaz, Trans Atlantik Doğal Gaz Boru Hattı projesiyle 2020'de ulaşacak. Hattan, Avrupa ülkelerine yılda 10 milyar metreküp doğal gaz akışı sağlanacak.

Kaynak: TRT Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.