yandex

İşte yeni vekillerimiz

KONYA (BBH) - Haber Merkezi | 18.05.2023 - 11:23, Güncelleme: 18.05.2023 - 11:23 1865+ kez okundu.
 

İşte yeni vekillerimiz

14 Mayıs seçimlerinin sonucu Cumhurbaşkanını seçmeye yetmedi ama Konya’nın 15 milletvekili belli oldu. AK Parti’nin 9 vekil çıkardığı seçimler sonucunda MHP ve CHP 2’şer, İyi Parti ve yeniden Refah Partisi ise 1’er milletvekili çıkardı.

Türk siyasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 14 Mayıs seçimlerinin sonucu Cumhurbaşkanını ilan etmeye yetmedi. Milletvekilliği seçiminde de Konya ile ilgili ilginç bir tablo ortaya çıktı. 14 Mayıs Milletvekilliği seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre AK Parti'nin Konya milletvekili sayısı 10'dan 9'a düşerken, CHP'nin milletvekili sayısı 2, MHP'nin milletvekili sayısı 2, İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 1 oldu. Yeniden Refah Partisi de Konya'dan 1 milletvekili çıkarmayı başardı. 14 Mayıs seçimleri sonucunda Konya’dan Milletvekili olmaya hak kazanan isimler şöyle;  AK PARTİ (9); Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Meryem Göka, Abdullah Ağralı, Mehmet Baykan, Ziya Altunyaldız, Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer MHP (2); Mustafa Kalaycı, Konuralp Koçak CHP (2); Barış Bektaş ve Hasan Ekici (Gelecek Partisi) İYİ Parti (1), Ünal Karaman YRP (1); Ali Yüksel   
14 Mayıs seçimlerinin sonucu Cumhurbaşkanını seçmeye yetmedi ama Konya’nın 15 milletvekili belli oldu. AK Parti’nin 9 vekil çıkardığı seçimler sonucunda MHP ve CHP 2’şer, İyi Parti ve yeniden Refah Partisi ise 1’er milletvekili çıkardı.

Türk siyasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 14 Mayıs seçimlerinin sonucu Cumhurbaşkanını ilan etmeye yetmedi. Milletvekilliği seçiminde de Konya ile ilgili ilginç bir tablo ortaya çıktı.
14 Mayıs Milletvekilliği seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre AK Parti'nin Konya milletvekili sayısı 10'dan 9'a düşerken, CHP'nin milletvekili sayısı 2, MHP'nin milletvekili sayısı 2, İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 1 oldu. Yeniden Refah Partisi de Konya'dan 1 milletvekili çıkarmayı başardı.
14 Mayıs seçimleri sonucunda Konya’dan Milletvekili olmaya hak kazanan isimler şöyle; 
AK PARTİ (9); Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Meryem Göka, Abdullah Ağralı, Mehmet Baykan, Ziya Altunyaldız, Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer
MHP (2); Mustafa Kalaycı, Konuralp Koçak
CHP (2); Barış Bektaş ve Hasan Ekici (Gelecek Partisi)
İYİ Parti (1), Ünal Karaman
YRP (1); Ali Yüksel 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.