yandex

İtalya'da virüsten ölenlerin sayısı 28 bine yaklaştı

DÜNYA 28.04.2020 - 19:24, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3992+ kez okundu.
 

İtalya'da virüsten ölenlerin sayısı 28 bine yaklaştı

İtalya'da Covid-19'dan ölenlerin sayısı son 24 saatte 382 artarak 27 bin 359'a yükseldi.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 27 bin 359'a yükseldi.  Katolik Kilisesi’nden hükümete ibadet özgürlüğü tepkisi Katolik Kilisesi'nin ülkedeki en etkili kuruluşu olan İtalya Episkoposlar Konferansı (CEI), Başbakan Giuseppe Conte’nin dün açıkladığı 4 Mayıs’ta başlayacak kademeli normale dönüş programında, toplu ayinlerin bir süre daha yapılamayacağını belirtmesine tepki gösterdi. CEI’nin, İtalyan hükümetine gönderilen mektupta, ibadet özgürlüğünün kısıtlanmasının “kabul edilemez” olduğunu belirttiği ifade edildi. Başbakanlıktan kısa süre sonra bu konuda güvenlik önlemlerini düzenleyen yeni bir protokolün açıklanacağı belirtildi. "2. Aşama" tepkilere yol açtı Başbakan’ın dün açıkladığı kademeli normale dönüş programı, ülkede tartışmalara yol açtı. "2. Aşama" kurallarına göre, halka hareket özgürlüğünün tam olarak verilmemesi, sokağa yine izin belgesiyle çıkılacak olması, sadece aile ziyaretleri ve bölge içinde seyahat özgürlüğü verilmesi ile okulların eylül ayına kadar kapalı kalması eleştirilere neden oldu. İtalyan basınında, "2.Aşama"nın halkta şüphelere yol açtığı ifade edildi. Corriere della Sera gazetesi; "Yasaklarla ve kurallarla yeniden açılıyor", La Repubblica; "Virüse meydan okuma: İtalya yeniden açılıyor" başlığını kullanırken Il Giornale ise "1,5’uncu aşama" şeklinde eleştirel manşetle çıktı. Tedbirlerin kısmen gevşetileceği 4 Mayıs’tan sonraki dönem için Milano metrolarında toplu taşımada yoğunluk olmaması amacıyla oturulabilecek ve oturulamayacak koltuklara işaretler konulduğu bildirildi. Bu arada, Başbakan Conte, salgının en çok etkilediği bölge olan Lombardiya’ya akşam saatlerinde bir ziyaret düzenlemek üzere bölgenin merkezi Milano’ya gitti. Başbakan Conte, dün yaptığı açıklamayla, sıkı tedbirleri gevşetecekleri "2. Aşama"nın 4 Mayıs’ta inşaat, imalat ve toptan ticaret faaliyetlerinden başlayacağını duyurmuştu.     TRT HABER
İtalya'da Covid-19'dan ölenlerin sayısı son 24 saatte 382 artarak 27 bin 359'a yükseldi.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 27 bin 359'a yükseldi. 

Katolik Kilisesi’nden hükümete ibadet özgürlüğü tepkisi

Katolik Kilisesi'nin ülkedeki en etkili kuruluşu olan İtalya Episkoposlar Konferansı (CEI), Başbakan Giuseppe Conte’nin dün açıkladığı 4 Mayıs’ta başlayacak kademeli normale dönüş programında, toplu ayinlerin bir süre daha yapılamayacağını belirtmesine tepki gösterdi.

CEI’nin, İtalyan hükümetine gönderilen mektupta, ibadet özgürlüğünün kısıtlanmasının “kabul edilemez” olduğunu belirttiği ifade edildi.

Başbakanlıktan kısa süre sonra bu konuda güvenlik önlemlerini düzenleyen yeni bir protokolün açıklanacağı belirtildi.

"2. Aşama" tepkilere yol açtı

Başbakan’ın dün açıkladığı kademeli normale dönüş programı, ülkede tartışmalara yol açtı.

"2. Aşama" kurallarına göre, halka hareket özgürlüğünün tam olarak verilmemesi, sokağa yine izin belgesiyle çıkılacak olması, sadece aile ziyaretleri ve bölge içinde seyahat özgürlüğü verilmesi ile okulların eylül ayına kadar kapalı kalması eleştirilere neden oldu.

İtalyan basınında, "2.Aşama"nın halkta şüphelere yol açtığı ifade edildi.

Corriere della Sera gazetesi; "Yasaklarla ve kurallarla yeniden açılıyor", La Repubblica; "Virüse meydan okuma: İtalya yeniden açılıyor" başlığını kullanırken Il Giornale ise "1,5’uncu aşama" şeklinde eleştirel manşetle çıktı.

Tedbirlerin kısmen gevşetileceği 4 Mayıs’tan sonraki dönem için Milano metrolarında toplu taşımada yoğunluk olmaması amacıyla oturulabilecek ve oturulamayacak koltuklara işaretler konulduğu bildirildi.

Bu arada, Başbakan Conte, salgının en çok etkilediği bölge olan Lombardiya’ya akşam saatlerinde bir ziyaret düzenlemek üzere bölgenin merkezi Milano’ya gitti.

Başbakan Conte, dün yaptığı açıklamayla, sıkı tedbirleri gevşetecekleri "2. Aşama"nın 4 Mayıs’ta inşaat, imalat ve toptan ticaret faaliyetlerinden başlayacağını duyurmuştu.  

 
TRT HABER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.