yandex

İYİ Parti'de 'CHP' krizi: O ismin adaylığı iptal edildi

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 16.12.2023 - 12:56, Güncelleme: 16.12.2023 - 12:56 1404+ kez okundu.
 

İYİ Parti'de 'CHP' krizi: O ismin adaylığı iptal edildi

Meral Akşener'in liderlik ettiği bir etkinlikte tanıtılan Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Ayhan Pala, sosyal medya platformunda CHP ile işbirliğine yönelik bir mesaj paylaşınca adaylık süreci sonlandırıldı.

İYİ Parti'nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala, sosyal medyada CHP ile işbirliği mesajı verince adaylığı iptal edildi. ADAYLIK SÜRECİ VE İPTAL İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı bir törende açıklanan Ayhan Pala'nın adaylığı, sosyal medya hesaplarından CHP ile işbirliği vurgusu yapması üzerine iptal edildi. Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre; Pala, adaylığının ardından sosyal medya platformlarında Ortahisar'da CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajlarını paylaşmış, ancak partiden gelen eleştiriler üzerine bu paylaşımları silmişti. İYİ PARTİ İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Pala'nın işbirliği açıklamalarının mesnetsiz olduğunu belirterek yapılan açıklamaların tüm teşkilatı bağladığını vurguladı. Başkan, Pala'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaların, parti yetkili kurulları tarafından değerlendirilerek adaylığının iptal edildiğini duyurdu. "Sayın Pala, seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğiz kararından sonra aday adaylığı başvurusunu yapmış ve Ortahisar ilçemizin Belediye Başkan Adayı olarak bu yola çıkmıştır. İYİ Parti’nin yetkili kurulları kendisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaları, yetkili kurullarında, yetkili kişilerin talepleri doğrultusunda değerlendirir ve bir karar alır. Alınan bu karar da tüm teşkilatı bağlar niteliktedir. Ortahisar'da işbirliğinin yapılıp yapılmayacağı tartışması adaylığı açıklanan bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi mesnetsizdir"
Meral Akşener'in liderlik ettiği bir etkinlikte tanıtılan Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Ayhan Pala, sosyal medya platformunda CHP ile işbirliğine yönelik bir mesaj paylaşınca adaylık süreci sonlandırıldı.

İYİ Parti'nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala, sosyal medyada CHP ile işbirliği mesajı verince adaylığı iptal edildi.

ADAYLIK SÜRECİ VE İPTAL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı bir törende açıklanan Ayhan Pala'nın adaylığı, sosyal medya hesaplarından CHP ile işbirliği vurgusu yapması üzerine iptal edildi. Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre; Pala, adaylığının ardından sosyal medya platformlarında Ortahisar'da CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajlarını paylaşmış, ancak partiden gelen eleştiriler üzerine bu paylaşımları silmişti.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Pala'nın işbirliği açıklamalarının mesnetsiz olduğunu belirterek yapılan açıklamaların tüm teşkilatı bağladığını vurguladı. Başkan, Pala'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaların, parti yetkili kurulları tarafından değerlendirilerek adaylığının iptal edildiğini duyurdu.

"Sayın Pala, seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğiz kararından sonra aday adaylığı başvurusunu yapmış ve Ortahisar ilçemizin Belediye Başkan Adayı olarak bu yola çıkmıştır. İYİ Parti’nin yetkili kurulları kendisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaları, yetkili kurullarında, yetkili kişilerin talepleri doğrultusunda değerlendirir ve bir karar alır. Alınan bu karar da tüm teşkilatı bağlar niteliktedir. Ortahisar'da işbirliğinin yapılıp yapılmayacağı tartışması adaylığı açıklanan bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi mesnetsizdir"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.