yandex

KEMANKEŞ görücüye çıktı

TEKNOLOJİ (BBH) - Haber Merkezi | 03.05.2023 - 13:56, Güncelleme: 03.05.2023 - 13:56 3161+ kez okundu.
 

KEMANKEŞ görücüye çıktı

Bayraktar Kemankeş mini akıllı seyir füzesi ilk kez TEKNOFEST 2023'te sergilendi. Baykar standında bulunan Kemankeş için T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bayraktar TB2'ye takılacak, yeni geliştirilen bir proje’’ dedi. Bayraktar, festivalde yapılacak gösterilerin bu yıl çok daha farklı olacağına dikkat çekti.

Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Bayraktar Kemankeş, Teknofest'te görücüye çıktı. Jet motorundan stabilize kamera sistemine, yapay zeka yazılımlarından sistem tasarımına tümüyle milli ve özgün olan mini akıllı seyir füzesi Baykar standında halka açık ilk kez sergilendi.  Hava şartları nedeniyle açılış töreni yarına ertelenen Teknofest'te öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, festivalin bu yıl çok daha farklı olacağını vurguladı. Selçuk Bayraktar, “Teknofest bir mevsim gibi geliyor her yıl ve bu yıl da aynen öyle geldi. İlk gün biraz yağmurlu ama yağmurlu olmasına rağmen burada yarışma çadırlarımız ve etkinlik çadırlarımıza büyük rağbet ve ilgiyle dolu. Orta meydanda da uçaklarımız ve Türkiye'nin milli eserleri var. Yağmur olmasına rağmen, orada da büyük bir ilgi var. Teknofest'in kalbi teknoloji yarışmaları. Bu yarışmalara bu yıl bir milyondan fazla genç kardeşimiz başvurdu. Bu inanılmaz bir rakam. Türkiye'nin geleceğinin yüksek teknolojideki serüveninin, tam bağımsız ve müreffeh yarınlarının ne kadar büyük olacağının bir müjdesi’’ dedi. Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, “Yarın günlük güneşlik bir hava olacak. Özellikle hafta içi daha rahat olacaktır. Cuma günü son şans, diğer günler başvurulardan da gördüğümüz kadarıyla çok büyük bir kalabalık bekliyor. O yüzden sabahın erken saatlerinde, toplu taşımayı tavsiye ediyoruz. Çünkü yollar tıkanıyor. Metroyla gelinebiliyor’’ ifadelerini kullandı. Sağlıkta yapay zeka yarışmasının gerçekleştiği alanda konuşan Bayraktar, Türkiye'nin artık savunma sanayiinde bütün dünyaya kendini kanıtladığına, bu alandaki başarılarını da diğer sivil alanlara taşımanın önemli olduğunu söyledi.  
Bayraktar Kemankeş mini akıllı seyir füzesi ilk kez TEKNOFEST 2023'te sergilendi. Baykar standında bulunan Kemankeş için T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bayraktar TB2'ye takılacak, yeni geliştirilen bir proje’’ dedi. Bayraktar, festivalde yapılacak gösterilerin bu yıl çok daha farklı olacağına dikkat çekti.

Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Bayraktar Kemankeş, Teknofest'te görücüye çıktı. Jet motorundan stabilize kamera sistemine, yapay zeka yazılımlarından sistem tasarımına tümüyle milli ve özgün olan mini akıllı seyir füzesi Baykar standında halka açık ilk kez sergilendi. 
Hava şartları nedeniyle açılış töreni yarına ertelenen Teknofest'te öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, festivalin bu yıl çok daha farklı olacağını vurguladı.
Selçuk Bayraktar, “ Teknofest bir mevsim gibi geliyor her yıl ve bu yıl da aynen öyle geldi. İlk gün biraz yağmurlu ama yağmurlu olmasına rağmen burada yarışma çadırlarımız ve etkinlik çadırlarımıza büyük rağbet ve ilgiyle dolu. Orta meydanda da uçaklarımız ve Türkiye'nin milli eserleri var. Yağmur olmasına rağmen, orada da büyük bir ilgi var. Teknofest'in kalbi teknoloji yarışmaları. Bu yarışmalara bu yıl bir milyondan fazla genç kardeşimiz başvurdu. Bu inanılmaz bir rakam. Türkiye'nin geleceğinin yüksek teknolojideki serüveninin, tam bağımsız ve müreffeh yarınlarının ne kadar büyük olacağının bir müjdesi’’ dedi.
Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, “Yarın günlük güneşlik bir hava olacak. Özellikle hafta içi daha rahat olacaktır. Cuma günü son şans, diğer günler başvurulardan da gördüğümüz kadarıyla çok büyük bir kalabalık bekliyor. O yüzden sabahın erken saatlerinde, toplu taşımayı tavsiye ediyoruz. Çünkü yollar tıkanıyor. Metroyla gelinebiliyor’’ ifadelerini kullandı. Sağlıkta yapay zeka yarışmasının gerçekleştiği alanda konuşan Bayraktar, Türkiye'nin artık savunma sanayiinde bütün dünyaya kendini kanıtladığına, bu alandaki başarılarını da diğer sivil alanlara taşımanın önemli olduğunu söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.