yandex

Kıbrıslı Türkler şehitlerini andı

GÜNDEM 14.08.2021 - 19:05, Güncelleme: 14.08.2021 - 19:05 1927+ kez okundu.
 

Kıbrıslı Türkler şehitlerini andı

Rumların, 1974’te Kıbrıslı Türklere yönelik gerçekleştirdikleri toplu katliamlar sonucu hayatlarını kaybeden Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tören düzenlendi. KKTC (İGFA) - Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşu, saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi. Törende şehit torunu Ayşe Güler Akın’ın şiir okuması sonrasında şehit aileleri adına Muratağa Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır konuşma yaptı. Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar da, 14 Ağustos 1974’de Muratağa, Sandallar ve Atlılar katliamlarının tüm dünyanın gözü önünde yaşandığına işaret ederek, bebeklerin, ilkokul çocuklarının, yaşlıların ve kadınların acımasızca katledilerek gömüldüğünü vurguladı. Tarihin gizlenmesi için yapılan çalışmalara işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gerçeklerin unutturulmaması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Halkının yoluna devam ederken Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünden vazgeçmeyeceğini dile getirdi. Yaşanan vahşetin, kanlı noelin unutulamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Hiçbir zaman 1974 öncesine dönmek istemeyiz” dedi. Ayrıca Atlılar Şehitliği'nde de tören düzenlendi. Şehitlik ziyaretleri okunan dua ile sona erdi.

Rumların, 1974’te Kıbrıslı Türklere yönelik gerçekleştirdikleri toplu katliamlar sonucu hayatlarını kaybeden Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tören düzenlendi.

KKTC (İGFA) - Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşu, saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi. Törende şehit torunu Ayşe Güler Akın’ın şiir okuması sonrasında şehit aileleri adına Muratağa Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır konuşma yaptı.

Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar da, 14 Ağustos 1974’de Muratağa, Sandallar ve Atlılar katliamlarının tüm dünyanın gözü önünde yaşandığına işaret ederek, bebeklerin, ilkokul çocuklarının, yaşlıların ve kadınların acımasızca katledilerek gömüldüğünü vurguladı. Tarihin gizlenmesi için yapılan çalışmalara işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gerçeklerin unutturulmaması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Halkının yoluna devam ederken Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünden vazgeçmeyeceğini dile getirdi. Yaşanan vahşetin, kanlı noelin unutulamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Hiçbir zaman 1974 öncesine dönmek istemeyiz” dedi.

Ayrıca Atlılar Şehitliği'nde de tören düzenlendi. Şehitlik ziyaretleri okunan dua ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.