yandex

Kilise saldırısında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yabancı uyruklu zanlılarda terör şüphesi

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 29.01.2024 - 10:31, Güncelleme: 29.01.2024 - 10:31 868+ kez okundu.
 

Kilise saldırısında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yabancı uyruklu zanlılarda terör şüphesi

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının yakalanan zanlılarıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Zanlıların kimlikleriyle ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ bağlantılı olduklarını değerlendirdikleri zanlıların yabancı uyruklu olduklarını belirtti.

Kilise saldırısında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yabancı uyruklu zanlılar terör bağlantılı Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının zanlılarıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Zanlıların kimlikleriyle ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ bağlantılı olduklarını değerlendirdikleri zanlıların yabancı uyruklu olduklarını belirtti. Sarıyer'de Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne dün saat 11.40'ta Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlenmişti. Yüzü maskeli iki şahsın kiliseye yaptığı saldırıda C.T kişi hayatını kaybetti. Olayın üzerinden on iki saat geçmeden akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 saldırganın yakalandığını açıkladı. Yerlikaya yaptığı açıklamada şahsi yakalayan emniyet güçlerine teşekkür etti ve "Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi. OLAYLA BAĞLANTILI 47 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece saat 00:30'da ise saldırganlarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Olayı şiddetle kınadıklarını tekrarlayan Yerlikaya, "Saldırı sonrası İstanbul emnitetimiz hızlı ve kapsamlı bir çalışma başlattı. Gün boyu emniyet güçlerimiz otuz ayrı adrese baskın düzenledi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Somolarak saat 22'de belirlenen adrese yapılan başında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı" dedi.  ZANLILAR YABANCI UYRUKLU Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade eden Yerlikaya, " Biri Tacikistanlı biri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklunun DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz. Olayın üzerinden on iki saat geçmeden katil zanlılarını yakalayan İstanbul Emniyetimize kahraman polisimize teşekkür ediyorum. Kilisedeki cinayetle ilgili zanlıların ifadeleri alınacak olayın karanlık noktaları aydınlatılacaktır." dedi. "TÜRKİYE’NİN HUZURUNU BOZMAYA ÇALIŞANLARA GÖZ  AÇTIRMAYACAĞIZ" Yerli kaya şu ifadeleri altını çizdi: "Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine, ulasal olsun uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kast edenlere asla ama asla göz açtırmayacağız."
Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının yakalanan zanlılarıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Zanlıların kimlikleriyle ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ bağlantılı olduklarını değerlendirdikleri zanlıların yabancı uyruklu olduklarını belirtti.

Kilise saldırısında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yabancı uyruklu zanlılar terör bağlantılı

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının zanlılarıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Zanlıların kimlikleriyle ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ bağlantılı olduklarını değerlendirdikleri zanlıların yabancı uyruklu olduklarını belirtti.


Sarıyer'de Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne dün saat 11.40'ta Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlenmişti. Yüzü maskeli iki şahsın kiliseye yaptığı saldırıda C.T kişi hayatını kaybetti. Olayın üzerinden on iki saat geçmeden akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 saldırganın yakalandığını açıkladı. Yerlikaya yaptığı açıklamada şahsi yakalayan emniyet güçlerine teşekkür etti ve "Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.

OLAYLA BAĞLANTILI 47 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece saat 00:30'da ise saldırganlarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Olayı şiddetle kınadıklarını tekrarlayan Yerlikaya, "Saldırı sonrası İstanbul emnitetimiz hızlı ve kapsamlı bir çalışma başlattı. Gün boyu emniyet güçlerimiz otuz ayrı adrese baskın düzenledi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Somolarak saat 22'de belirlenen adrese yapılan başında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı" dedi. 

ZANLILAR YABANCI UYRUKLU

Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade eden Yerlikaya, " Biri Tacikistanlı biri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklunun DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz. Olayın üzerinden on iki saat geçmeden katil zanlılarını yakalayan İstanbul Emniyetimize kahraman polisimize teşekkür ediyorum. Kilisedeki cinayetle ilgili zanlıların ifadeleri alınacak olayın karanlık noktaları aydınlatılacaktır." dedi.

"TÜRKİYE’NİN HUZURUNU BOZMAYA ÇALIŞANLARA GÖZ  AÇTIRMAYACAĞIZ"

Yerli kaya şu ifadeleri altını çizdi: "Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine, ulasal olsun uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kast edenlere asla ama asla göz açtırmayacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.