yandex

Konya'da başkanlardan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 18.05.2022 - 14:44, Güncelleme: 18.05.2022 - 14:32 1745+ kez okundu.
 

Konya'da başkanlardan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Konya'da başkanlardan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediye başkanları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.Başkan Altay mesajında, 19 Mayıs'ın, şanlı tarihinde esarete yer vermemiş ecdadın, istiklal ve istikbal uğruna diriliş ateşini yaktığı, kurtuluş ve şahlanışın sembolü olan önemli bir gün olduğunu belirtti."Milletin bağımsızlığını, yine milletin kesin kararı ve direnişi kurtaracaktır" şiarıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bu kutlu yolculuk neticesinde Samsun'a ulaştığını ve kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attığını vurgulayan Altay, şunları kaydetti:"Yarının güçlü ve müreffeh Türkiye'si, iyiden ve doğrudan ayrılmayan, hak ve hakikat istikametinde ilerleyen, milli ve manevi şuurla yetişen gençlerimizin omzunda yükselecektir. İnanıyorum ki gençlerimiz asırlar önce şanlı ecdadımızın yaktığı bu diriliş meşalesini azim ve kararlılıkla taşımaya devam ederek ülkemizi daha güçlü yarınlara ulaştıracaktır."Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da mesajında,19 Mayıs'ın, Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalanması kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımı olduğunun altını çizdi.Kılca, 19 Mayıs'ın istiklal mücadelesinin sembolü olduğuna dikkati çekerek, "Milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi başarıların da kaynağıdır. İşte millet olarak böylesine kıymetli günün 103. yıl dönümüne ulaşmış olmanın sevincini ve haklı gururunu hep birlikte coşkuyla yaşıyoruz. İnanıyorum ki Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve gözbebeği gençlerimizin omuzları üzerinde yükselecektir." ifadelerini kullandı.Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:"Gençlerimizin, sahip olduğu medeniyeti unutmadan toplumsal yeniliklere, teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine göre kendilerini geliştirmesi için çalışıyoruz. Bu gençlik ülkemizi geleceğe taşıyacaktır."Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da mesajında şunları kaydetti:"Ecdadımız, birlik ve beraberlik içinde sarsılmaz bir kararlılık ve imanla yeniden ayağa kalkmış, hiçbir millete nasip olmayan azim ve cesaretle vatanını, bayrağını ve namusunu ezdirmemiş ve destan yazarak büyük bir zafer kazanmıştır. 19 Mayıs, milletimizin hürriyetinden hiçbir şartta vazgeçmeyeceğinin, asla himaye ya da boyunduruk altına girmeyeceğinin, değerlerine ve egemenliğine her koşulda sahip çıkacağının dünyaya ilanıdır."
Konya'da başkanlardan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediye başkanları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Altay mesajında, 19 Mayıs'ın, şanlı tarihinde esarete yer vermemiş ecdadın, istiklal ve istikbal uğruna diriliş ateşini yaktığı, kurtuluş ve şahlanışın sembolü olan önemli bir gün olduğunu belirtti.

"Milletin bağımsızlığını, yine milletin kesin kararı ve direnişi kurtaracaktır" şiarıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bu kutlu yolculuk neticesinde Samsun'a ulaştığını ve kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attığını vurgulayan Altay, şunları kaydetti:

"Yarının güçlü ve müreffeh Türkiye'si, iyiden ve doğrudan ayrılmayan, hak ve hakikat istikametinde ilerleyen, milli ve manevi şuurla yetişen gençlerimizin omzunda yükselecektir. İnanıyorum ki gençlerimiz asırlar önce şanlı ecdadımızın yaktığı bu diriliş meşalesini azim ve kararlılıkla taşımaya devam ederek ülkemizi daha güçlü yarınlara ulaştıracaktır."

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da mesajında,19 Mayıs'ın, Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalanması kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımı olduğunun altını çizdi.

Kılca, 19 Mayıs'ın istiklal mücadelesinin sembolü olduğuna dikkati çekerek, "Milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi başarıların da kaynağıdır. İşte millet olarak böylesine kıymetli günün 103. yıl dönümüne ulaşmış olmanın sevincini ve haklı gururunu hep birlikte coşkuyla yaşıyoruz. İnanıyorum ki Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve gözbebeği gençlerimizin omuzları üzerinde yükselecektir." ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gençlerimizin, sahip olduğu medeniyeti unutmadan toplumsal yeniliklere, teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine göre kendilerini geliştirmesi için çalışıyoruz. Bu gençlik ülkemizi geleceğe taşıyacaktır."

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da mesajında şunları kaydetti:

"Ecdadımız, birlik ve beraberlik içinde sarsılmaz bir kararlılık ve imanla yeniden ayağa kalkmış, hiçbir millete nasip olmayan azim ve cesaretle vatanını, bayrağını ve namusunu ezdirmemiş ve destan yazarak büyük bir zafer kazanmıştır. 19 Mayıs, milletimizin hürriyetinden hiçbir şartta vazgeçmeyeceğinin, asla himaye ya da boyunduruk altına girmeyeceğinin, değerlerine ve egemenliğine her koşulda sahip çıkacağının dünyaya ilanıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.