yandex

Konya’nın İlk ve Tek Fide Üretim Merkezi

HAYATA DEĞER KATANLAR (BBH) - Haber Merkezi | 29.04.2023 - 11:46, Güncelleme: 29.04.2023 - 11:46 2220+ kez okundu.
 

Konya’nın İlk ve Tek Fide Üretim Merkezi

Meram Belediyesi öncülüğünde 4 yıl önce Karatay Ziraat Odası ve Konya Sebze Üreticileri Birliği iş birliğinde ve KOP desteğiyle kurulan Konya’nın ilk ve tek sebze fidesi üretim tesisi Konya Fide’de yeni sezon satışları başladı. Satışların başlaması dolayısıyla tesiste incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, üretim kapasitesi ve satış detayları hakkında bilgi verdi.

Baharla birlikte sebze fidesi ekimlerinin de başladığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, tesisin Konya’nın yıllık yüz milyonluk fide ihtiyacının yüzde onundan fazlasını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu hatırlattı. Konya ve çevresinde ciddi oranda fide tedariği olduğuna işaret eden Başkan Kavuş, tesis ile birlikte fidelerin artık buranın havasında ve toprağında, hastalıktan uzak, ari ve hibrit tohum yöntemiyle üretildiğini kaydetti. Konya Fide sayesinde üreticinin nakliye maliyetinin düştüğünü ve nakliye esnasında yaşanacak kayıpların önüne geçildiğini belirten Başkan Kavuş, bu sayede başta hastalıklardan korunma olmak üzere üreticiye pek çok avantaj sağlandığını söyledi. Konya Fide’nin aynı anda iki buçuk milyon fidelik üretim kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Başkan Kavuş, “Nisan ayındayız, yılın neredeyse başındayız ama aynı anda 2 buçuk milyon üretim kapasitesine sahip tesisimizde yılın ilk çeyreği itibariyle siparişlerle birlikte beş milyon fide rakamına ulaştık. Belediye başkanlığı öncesinde çiftçilerimize vermiş olduğumuz sözlerden biri de burasıydı. Bu tesis, sadece çiftçilerimiz için değil, hobi amaçlı üretim yapan hemşerilerimiz için de büyük yararlar sağlayan bir yatırımdır. Hemşerilerimizin gösterdiği ilgi de bizleri bir hayli memnun ediyor. Seramızı genişletmek ve daha geniş kitlelere hizmet vermek üzere yeni planlamalar yapıyoruz. Çiftçimizin önünü açacak her noktada var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ramazan Bayramı itibariyle Fide Üretim Tesisinde satışların da başladığını duyuran Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ramazan Bayramı itibariyle satışların başladığı Konya Fide Üretim Tesisi haricinde hemşerilerimizin fidelere daha rahat ulaşımını sağlamak adına üç farklı nokta daha belirledik. İsteyenler 1 Mayıs itibariyle Harmancık Kapalı Pazar Alanı, Saraçoğlu Caddesi üzeri ve Karatay Ziraat Odası’ndan da fidelerini alabilecekler. Tesisimiz fiyat noktasında üreticiye önemli imkanlar sunuyor. Bunu fide üreticileri ile rekabet için değil, çiftçimize destek olabilmek adına yapıyoruz. Çiftçilerimiz, tesisin kurulduğu günden bu yana ürünlerden memnun kalıyor. Tüm üreticilerimize ve hobi amaçlı fide diken tüm hemşerilerime bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Her şey gönüllerince olsun
Meram Belediyesi öncülüğünde 4 yıl önce Karatay Ziraat Odası ve Konya Sebze Üreticileri Birliği iş birliğinde ve KOP desteğiyle kurulan Konya’nın ilk ve tek sebze fidesi üretim tesisi Konya Fide’de yeni sezon satışları başladı. Satışların başlaması dolayısıyla tesiste incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, üretim kapasitesi ve satış detayları hakkında bilgi verdi.

Baharla birlikte sebze fidesi ekimlerinin de başladığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, tesisin Konya’nın yıllık yüz milyonluk fide ihtiyacının yüzde onundan fazlasını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu hatırlattı. Konya ve çevresinde ciddi oranda fide tedariği olduğuna işaret eden Başkan Kavuş, tesis ile birlikte fidelerin artık buranın havasında ve toprağında, hastalıktan uzak, ari ve hibrit tohum yöntemiyle üretildiğini kaydetti. Konya Fide sayesinde üreticinin nakliye maliyetinin düştüğünü ve nakliye esnasında yaşanacak kayıpların önüne geçildiğini belirten Başkan Kavuş, bu sayede başta hastalıklardan korunma olmak üzere üreticiye pek çok avantaj sağlandığını söyledi.

Konya Fide’nin aynı anda iki buçuk milyon fidelik üretim kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Başkan Kavuş, “Nisan ayındayız, yılın neredeyse başındayız ama aynı anda 2 buçuk milyon üretim kapasitesine sahip tesisimizde yılın ilk çeyreği itibariyle siparişlerle birlikte beş milyon fide rakamına ulaştık. Belediye başkanlığı öncesinde çiftçilerimize vermiş olduğumuz sözlerden biri de burasıydı. Bu tesis, sadece çiftçilerimiz için değil, hobi amaçlı üretim yapan hemşerilerimiz için de büyük yararlar sağlayan bir yatırımdır. Hemşerilerimizin gösterdiği ilgi de bizleri bir hayli memnun ediyor. Seramızı genişletmek ve daha geniş kitlelere hizmet vermek üzere yeni planlamalar yapıyoruz. Çiftçimizin önünü açacak her noktada var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ramazan Bayramı itibariyle Fide Üretim Tesisinde satışların da başladığını duyuran Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ramazan Bayramı itibariyle satışların başladığı Konya Fide Üretim Tesisi haricinde hemşerilerimizin fidelere daha rahat ulaşımını sağlamak adına üç farklı nokta daha belirledik. İsteyenler 1 Mayıs itibariyle Harmancık Kapalı Pazar Alanı, Saraçoğlu Caddesi üzeri ve Karatay Ziraat Odası’ndan da fidelerini alabilecekler. Tesisimiz fiyat noktasında üreticiye önemli imkanlar sunuyor. Bunu fide üreticileri ile rekabet için değil, çiftçimize destek olabilmek adına yapıyoruz. Çiftçilerimiz, tesisin kurulduğu günden bu yana ürünlerden memnun kalıyor. Tüm üreticilerimize ve hobi amaçlı fide diken tüm hemşerilerime bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Her şey gönüllerince olsun

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.