yandex

MB şubat ayı faiz kararını açıkladı

EKONOMİ (BBH) - Haber Merkezi | 01.03.2023 - 12:11, Güncelleme: 01.03.2023 - 12:14 1438+ kez okundu.
 

MB şubat ayı faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Şubat ayı olağan toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,5'e çekti.

Merkez Bankası yılın ilk toplantısında faizi yüzde 9'da sabit bırakmıştı. Faiz kararı ardından Dolar ve Euro ne kadar oldu? (23 Şubat 2023 dolar- euro fiyatları) Faiz kararı ardından Dolar ve Euro ne kadar oldu? (23 Şubat 2023 dolar- euro fiyatları) Geçen yıl faizde üst üste dört kez indirime giden Merkez Bankası, kasım toplantısında faiz indirim sürecinin sonlandırıldığını açıklamıştı. Aralık ayında faizde değişikliğe gidilmemişti. Merkez, ağustos, eylül, ekim ve kasım toplantılarında toplam 5 puanlık indirim gerçekleştirdi. Politika faizi yüzde 14'ten yüzde 9'a çekildi. Politika faizi böylece Eylül 2020'den bu yana ilk kez tek haneye inmişti.
Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Şubat ayı olağan toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,5'e çekti.
Merkez Bankası yılın ilk toplantısında faizi yüzde 9'da sabit bırakmıştı. Faiz kararı ardından Dolar ve Euro ne kadar oldu? (23 Şubat 2023 dolar- euro fiyatları) Faiz kararı ardından Dolar ve Euro ne kadar oldu? (23 Şubat 2023 dolar- euro fiyatları) Geçen yıl faizde üst üste dört kez indirime giden Merkez Bankası, kasım toplantısında faiz indirim sürecinin sonlandırıldığını açıklamıştı. Aralık ayında faizde değişikliğe gidilmemişti.
Merkez, ağustos, eylül, ekim ve kasım toplantılarında toplam 5 puanlık indirim gerçekleştirdi. Politika faizi yüzde 14'ten yüzde 9'a çekildi. Politika faizi böylece Eylül 2020'den bu yana ilk kez tek haneye inmişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.