yandex

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz ateşi yanmaya devam etti

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 25.01.2024 - 14:55, Güncelleme: 25.01.2024 - 14:55 1169+ kez okundu.
 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz ateşi yanmaya devam etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaların merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Karar doğrultusunda ara verilmeden faiz artışına devam edildiği görüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından yılın ilk faiz kararını açıkladı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında gerçekleşen toplantı sonrasında alınan kararla yeni politika faizi belirlendi.. YILIN İLK TOPLANTISINDAN FAİZ ARTIRIM KARARI ÇIKTI Bugün gerçekleştirilen faiz toplantısında ise bir haftalık vadeli repo faiz oranını 250 baz puan artırdı. Böylelikle faizi yüzde 45'e çıkardı. Merkez Bankası, son 7 PPK toplantısında faizi yukarı çekmişti. Faizde bu yılki toplam artış 34 puan olarak gerçekleşirken Aralık ayındaki son  toplantısında da 250 baz puan artırılarak faiz yüzde 42,5'e çıkarmıştı  
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaların merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Karar doğrultusunda ara verilmeden faiz artışına devam edildiği görüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından yılın ilk faiz kararını açıkladı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında gerçekleşen toplantı sonrasında alınan kararla yeni politika faizi belirlendi..

YILIN İLK TOPLANTISINDAN FAİZ ARTIRIM KARARI ÇIKTI

Bugün gerçekleştirilen faiz toplantısında ise bir haftalık vadeli repo faiz oranını 250 baz puan artırdı. Böylelikle faizi yüzde 45'e çıkardı.

Merkez Bankası, son 7 PPK toplantısında faizi yukarı çekmişti. Faizde bu yılki toplam artış 34 puan olarak gerçekleşirken Aralık ayındaki son  toplantısında da 250 baz puan artırılarak faiz yüzde 42,5'e çıkarmıştı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.