yandex

Mevsim geçişleri saç döküyor

SAĞLIK (BBH) - Haber Merkezi | 03.05.2023 - 11:57, Güncelleme: 03.05.2023 - 11:57 1366+ kez okundu.
 

Mevsim geçişleri saç döküyor

Mevsim geçişlerinde kadın erkek demeden birçok kişide saç dökülme problemi yaşanıyor. Ruhsal ve bedensel değişime bağlı olarak da gelişebilen dökülmeler, kişilerin depresyona girmesine de sebep oluyor. Bu kapsamda mevsim değişikliklerinde saç dökülmesinden korkulmaması

Mevsim geçişlerinde kadın erkek demeden birçok kişide saç dökülme problemi yaşanıyor. Ruhsal ve bedensel değişime bağlı olarak da gelişebilen dökülmeler, kişilerin depresyona girmesine de sebep oluyor. Bu kapsamda mevsim değişikliklerinde saç dökülmesinden korkulmaması gerektiğinin altını çizen Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural ''Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dışarıdaki kuru hava, saç derisiyle temas ederek, nemi hapsediyor. Kuruyan saç derisi de zamanla dökülmeye başlıyor. Ancak günde 100 adet saç telinin dökülmesi gayet normal bir durum. Özellikle mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri yüzde 50 oranında artabiliyor. Ancak dökülmeler uzun bir süre devam ediyorsa, bu kalıcı saç dökülmesinin belirtisi olabilir. Uzun süren dökülmelerde önlem alınması gerekiyor'' dedi. Vücudumuzda yaşanan birçok değişim saçlarımızı da etkiliyor. Vitamin eksikliği, hormonal değişimler, duygu durum bozuklukları gibi etkenlerin yanı sıra mevsimsel değişimlerde saç yapısının bozulmasına sebep oluyor. Ancak hava değişikliklerine bağlı olarak dökülen saç tellerinin, 2 haftayı geçtiğinde önlem alınması gerekiyor. Saç dökülmelerinin birçok farklı sebebi bulunuyor. Özellikle kuru ve nemsiz saçlar dökülmeye eğilim gösteriyor. Ancak mevsim değişikliklerinde saç dökülmeleri maksimum 2 hafta boyunca devam ediyor. Eğer dökülmeler uzun süreli olarak devam ediyorsa mutlaka uzmana başvurmak gerekiyor. Erken dönemde saç dökülmesinin önüne geçerek, süreci yavaşlatabiliriz. Tabi bu süreçte kullandığımız ilaçları, besinleri, dökülmeyi tetikleyecek faktörleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Mevsim geçişlerinde kadın erkek demeden birçok kişide saç dökülme problemi yaşanıyor. Ruhsal ve bedensel değişime bağlı olarak da gelişebilen dökülmeler, kişilerin depresyona girmesine de sebep oluyor. Bu kapsamda mevsim değişikliklerinde saç dökülmesinden korkulmaması
Mevsim geçişlerinde kadın erkek demeden birçok kişide saç dökülme problemi yaşanıyor. Ruhsal ve bedensel değişime bağlı olarak da gelişebilen dökülmeler, kişilerin depresyona girmesine de sebep oluyor. Bu kapsamda mevsim değişikliklerinde saç dökülmesinden korkulmaması gerektiğinin altını çizen Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural ''Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dışarıdaki kuru hava, saç derisiyle temas ederek, nemi hapsediyor. Kuruyan saç derisi de zamanla dökülmeye başlıyor. Ancak günde 100 adet saç telinin dökülmesi gayet normal bir durum. Özellikle mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri yüzde 50 oranında artabiliyor. Ancak dökülmeler uzun bir süre devam ediyorsa, bu kalıcı saç dökülmesinin belirtisi olabilir. Uzun süren dökülmelerde önlem alınması gerekiyor'' dedi.
Vücudumuzda yaşanan birçok değişim saçlarımızı da etkiliyor. Vitamin eksikliği, hormonal değişimler, duygu durum bozuklukları gibi etkenlerin yanı sıra mevsimsel değişimlerde saç yapısının bozulmasına sebep oluyor. Ancak hava değişikliklerine bağlı olarak dökülen saç tellerinin, 2 haftayı geçtiğinde önlem alınması gerekiyor.
Saç dökülmelerinin birçok farklı sebebi bulunuyor. Özellikle kuru ve nemsiz saçlar dökülmeye eğilim gösteriyor. Ancak mevsim değişikliklerinde saç dökülmeleri maksimum 2 hafta boyunca devam ediyor. Eğer dökülmeler uzun süreli olarak devam ediyorsa mutlaka uzmana başvurmak gerekiyor. Erken dönemde saç dökülmesinin önüne geçerek, süreci yavaşlatabiliriz. Tabi bu süreçte kullandığımız ilaçları, besinleri, dökülmeyi tetikleyecek faktörleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.