yandex

NATO Savunma Bakanları Covid-19 gündemiyle toplandı

GÜNDEM 15.04.2020 - 22:41, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2640+ kez okundu.
 

NATO Savunma Bakanları Covid-19 gündemiyle toplandı

NATO ülkelerinin savunma bakanları koronavirüs gündemiyle toplandı. İttifak, virüse karşı ortak mücadele ve üyeler arasında yardımlaşmayı öncelikli gündemine aldı. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

NATO Savunma Bakanları bu kez Brüksel'deki NATO karargahında değil, ekran karşısında video konferansla toplandı. Toplantıya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlık etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da kurmaylarıyla katıldı. Toplantının görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Gündemin sıcak başlığı koronavirüstü. Alınabilecek önlemler masaya yatırıldı, fikir alışverişi yapıldı. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, sivil sağlık ve güvenlik görevlilerine desteğe öncelik verileceğini söyledi. NATO eş güdümünde tıbbi cihaz ve malzeme paylaşımı, sahra hastanesi kurulumu, askeri araçlarla kargo ve hasta nakli yapılabileceğini ifade etti. Stoltenberg, toplantıdan önce yaptığı konuşmada da Türkiye'nin bu süreçte diğer ülkelere yardımlarını övdü. İtalya, İspanya, İngiltere ve Balkan ülkelerine tıbbi malzeme gönderildiğini hatırlattı. Salgına rağmen, NATO'nun caydırıcılık kapasitesinin koruması ve mevcut askeri operasyonlara devam edilmesi planlanıyor. TRT HABER
NATO ülkelerinin savunma bakanları koronavirüs gündemiyle toplandı. İttifak, virüse karşı ortak mücadele ve üyeler arasında yardımlaşmayı öncelikli gündemine aldı. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

NATO Savunma Bakanları bu kez Brüksel'deki NATO karargahında değil, ekran karşısında video konferansla toplandı.

Toplantıya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlık etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da kurmaylarıyla katıldı.

Toplantının görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Gündemin sıcak başlığı koronavirüstü. Alınabilecek önlemler masaya yatırıldı, fikir alışverişi yapıldı.

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, sivil sağlık ve güvenlik görevlilerine desteğe öncelik verileceğini söyledi. NATO eş güdümünde tıbbi cihaz ve malzeme paylaşımı, sahra hastanesi kurulumu, askeri araçlarla kargo ve hasta nakli yapılabileceğini ifade etti.

Stoltenberg, toplantıdan önce yaptığı konuşmada da Türkiye'nin bu süreçte diğer ülkelere yardımlarını övdü.

İtalya, İspanya, İngiltere ve Balkan ülkelerine tıbbi malzeme gönderildiğini hatırlattı.

Salgına rağmen, NATO'nun caydırıcılık kapasitesinin koruması ve mevcut askeri operasyonlara devam edilmesi planlanıyor.

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.